Det bør ikke skade blå blok ved et kommende folketingsvalg, at der nu er to blå statsministerkandidater i Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K).
Det mener Erik Holstein, der er politisk kommentator hos Altinget.
– Det ville være et problem, hvis man havde problemer med at tro på, at de kunne finde ud af at arbejde sammen.
– Men så længe, at man kan være 99,9 procent sikker på, at de kan enes i en regering sammen og nok skal finde ud af det, når det kommer til stykket, så spiller det ingen rolle, siger Erik Holstein.
Han peger på valget i 1994, hvor både Uffe Ellemann-Jensen (V) og Hans Engell (K) var statsministerkandidater.
– Det var ikke noget problem i valgkampen, siger Erik Holstein.
Grunden til, at De Konservative nu igen har en kandidat til statsministerposten skyldes en lang periode med gode meningsmålingerne, vurderer kommentatoren.
– Det skyldes naturligvis, at Venstre og De Konservative er blevet helt anderledes jævnbyrdige, end de har været de seneste snart 30 år.
– Nu er partierne så tætte på hinanden, at det også ville se underligt ud for de konservative vælgere, hvis han ikke meldte sig på banen. Så han havde ikke rigtig noget valg.
I en meningsmåling fra Voxmeter mandag står Venstre til 13,4 procent af stemmerne, mens De Konservative står til 13,3 procent.
Hvor der aldrig har været tvivl om Jakob Ellemann-Jensens statsministerkandidatur, er det først mandag, at Søren Pape officielt har meldt sig på banen.
Men det skader ikke hans chancer, vurderer Erik Holstein.
Det tror jeg ikke betyder noget for vælgerne, siger han.
Og Søren Pape har en god chance for at blive statsminister ved et blåt flertal, lyder det videre.
– Kan man forestille sig, at Inger Støjberg vil pege på Jakob Ellemann-Jensen med deres historik taget i betragtning? Det er nok ikke det mest sandsynlige i hvert fald.
– Så hvis man gør regnebrættet op lige nu, må man jo sige, at Pape sådan set står meget stærkt i det borgerlige regnskab, hvis man forestiller sig, at Venstre og De Konservative bliver nogenlunde lige store, siger Erik Holstein.
Han peger også på, at Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti er tættere værdipolitisk på De Konservative end på Venstre.
/ritzau/