Kom tilbage og lev i nuet

AnnMari Max Hansen fortæller om gestaltterapi, og hvordan genskaber opmærksomheden og balancen i sit liv

HØRSHOLM: Livet findes kun i nu'et. Men hvordan griber man nu'et og holder fast i det.

Det er noget af det, som skuespiller og examineret gestaltterapeut AnnMari Max Hansen tager fat på, når hun onsdag den 29. november kl. 19 holder foredrag i Livets Hus på Holmetoften 8 i Hørsholm. Overskriften er 'Hvad er Gestaltterapi?".

"Mange af os lever i skyggen af fortiden eller i dyb bekymring for fremtiden. Samtidig binder følelsesmæssigt uafsluttede situationer i ens liv nu'ets energi," fortæller AnnMari Max Hansen og fastslår, at gestaltterapi er en måde at få nu'et tilbage på.

"I gestaltterapi forholder du dig på en kreativ og eksperimenterende måde til både dig selv og livet. Vi arbejde med at skærpe opmærksomheden, som er vores vigtigste orienteringsredskab. Hvad ser du, hvad hører du og hvad mærker du," forklarer hun videre.

Ifølge AnnMari Max Hansen er mange psykiske problemer et resultat af manglende eller mislykket kontakt og menneskelig nærhed. Desuden kan store dele af personligheden ligge gemt og fastfrosset bag et tilpasset ydre.

"Ensomhed er et stort problem hos både unge og ældre, og mange har en følelse af at gå inde i en glasklokke, en følelse af ikke at være til stede. Vi lever samtidig i 'hjernealderen', hvor vi tror, vi kan ordne alt med vores hoveder, at vi hele tiden 'kan regne den ud'. Dette medfører stress, utilfredshed og undertykkelse af vores medfødte intuition. Det er modsat i gestaltterapien, som opfatter mennesket som et sammenhængende hele," siger AnnMari Max Hansen.

Hun fortæller endvidere om vores måde at kommunikere på og hvilke metoder vi ubevidst benytter, når vi skal i kontakt med hinanden. Og hvad er det, der gør, at det sommetider lykkes, og hvilke forhindringer sætter vi selv i vores kommunikation.

Billetter til foredraget med AnnMari Max Hansen koster 75 kroner og skal bestilles på tlf. 26 57 11 11 eller via www.livetshus.dk