Kom med på historisk travetur gennem Ullerød

Museumsinspektør Susan Johnsen i spidsen for turen søndag 26. maj

En høj blev sløjfet i 1875, da Ullerød Mølle blev bygget. Pressefoto
En høj blev sløjfet i 1875, da Ullerød Mølle blev bygget. Pressefoto

lokalhistorie Søndag 26. maj kl. 14-16 kan man komme med på en travetur gennem Ullerøds historie med museumsinspektør Susan Johnsen. Der er afgang fra Nettos parkeringsplads på Frederiksværksgade 152 og med historiske stops undervejs på den 6-7 km lange tur, som det er gratis at deltage i.

Trods Ullerøds tilsyneladende ret almindelige liv har området alligevel en interessant fortælling helt tilbage fra oldtiden til i dag.

Hvad er Ventegodts hus, som lå der, hvor i dag Ullerød Superbrugs ligger? Og hvorfor valgte Holger Begtrup i 1895 at bygge sin højskole netop i Ullerød?

I sidste halvdel af 1600-tallet skrev den danske historiker Peder Hansen Resen, at det i Ullerød blev fortalt, at en helt fra folkevandringstiden ved navn Ulf van Jærn var begravet i en høj på Ullerød mark.

Ullerød hed før i tiden Ulverød, så måske er fortællingen ikke kun løs snak, og en høj blev sløjfet i 1875, da Ullerød Mølle blev bygget.

I slutningen af 1100-tallet ejede Absalon jorden i Ullerød og omegn, og et af de breve, man har fra hans hånd, er underskrevet og dateret med vitterlighedsvidner i Ullerød 18. november fra ca. 1163.