København får ikke ekstra ambulancer

Københavnerne får ikke ekstra ambulancer på gaderne. Siden 1. september er ambulancerne stort set kommet til tiden, viser en opgørelse fra regionen.

En række medier har fortalt om kaos i ambulancekørslen i Region Hovedstaden. Men faktisk kommer de udskældte ambulancer stort set til tiden, viser en ny opgørelse fra Region Hovedstaden. Tirsdag valgte forretningsudvalget i regionen at tage redegørelsen fra regionens embedsmænd til efterretning, og dermed undlader man i første omgang at bruge penge på ekstra ambulancer i hovedstadsområdet.

– Tallene viser, at borgerne ikke har fået en dårligere service. I yderområderne kommer ambulancerne lidt hurtigere end tidligere, mens de muligvis kommer lidt langsommere ved ikke-akutte tilfælde i København, siger koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling.

Regionen har opstillet som servicemål, at ambulancerne i 90 procent af tilfældene skal komme frem inden for 13 minutter. Det gik helt galt 1. september, da det nye akutberedskab trådte i kraft. I de efterfølgende 14 dage har man to dage oplevet responstider på over 13 minutter. Men det vil blive forbedret i takt med, at indkørselsfasen skrider frem, siger Svend Hartling.

Fremover vil regionen løbende offentliggøre tal på ambulancernes responstider.