Klokken 20 følger dopingskandales detaljer

Det internationale antidopingagentur vil klokken 20 dansk tid offentliggøre detaljer om vinter-OL's formodede dopingskandale. 30 udøvere forventes udelukket.

Klokken 20 torsdag aften er der lagt op til, at de nærmere detaljer i den formodede dopingskandale ved vinter-OL bliver offentliggjort.

Ifølge den norske avis Verdens Gang bliver der på dette tidspunkt holdt pressemøde i Vancouver. Det er det internationale antidopingagentur (Wada), der holder pressemødet.

Det formodes, at hele 30 atleter vil blive forhindret i at deltage i OL. Der spekuleres i, at disse atleter enten har afleveret positive dopingprøver eller har så store uregelmæssigheder i deres blodprofiler, at det indikerer brug af doping.

Kommunikationsdirektøren i den internationale olympiske komité, Mark Adams, har over for AFP bekræftet, at Wada er på vej til at udelukke 30 atleter.

Den norske læge Inggard Leirem, der i mange år har beskæftiget sig med antidopingarbejdet i det internationale skiforbund, siger til det norske nyhedsbureau, at han godt vidste, hvad der var under opsejling,

– Dette er ikke helt overraskende, men antallet er højere, end jeg havde vovet at tro.

– Jeg har fået signaler om dette den seneste tid. Jeg ved ikke noget om navne og nationer, men det skulle dreje sig om udøvere i konditionskrævende idrætsgrene, siger han.