Klogt og lidt klamt – kom med til Forskningens Døgn

Sebastian Klein underholder med showet 'Klamt, ækelt og ulækkert' for børn og voksne.
Sebastian Klein underholder med showet 'Klamt, ækelt og ulækkert' for børn og voksne.

I år er Høje-Taastrup Kommune med i Forskningens Døgn og det kommer til at boble af aktiviteter i kommunen. Der vil være events, skolebesøg på virksomheder og foredrag på Taastrup Bibliotek – både i børnehøjde om pindsvin og i voksenhøjde om mental styrke og sundhed. Nysgerrige sjæle kan blandt andet møde lokale virksomheder og forskere i City 2 lørdag den 25. april. Leif Koch A/S viser, hvordan man finder vand, og du kan bygge din egen solcellebil med Energitjenesten Køge. Rockwool vil bl.a. demonstrere, hvordan de får produkter til at modstå vand, ild og lyd, og Universitetshospitalet for Store Husdyr giver publikum lov til at komme helt tæt på hesteben, klove og et fem kilo tungt hestehjerte. Her vil Sebastian Klein – som også er kendt fra DR's Ramasjang – underholde med showet 'Klamt, ækelt og ulækkert' for børn og voksne. Her kan du røre ved slanger, spise melorme og gætte en lort!

Flere virksomheder og forskningsinstitutioner i kommunen åbner også dørene i anledningen af Forskningens Døgn. Danmarks eneste Universitetshospital for Store Husdyr med heste, køer, får og geder holder helt særligt åbent for offentligheden lørdag den 25. april. Hospitalets ansatte og studerende vil vise rundt, og interesserede kan fx prøve at 'bedøve' med pusterør, høre om den nyeste forskning indenfor specialområdet og tage en tur med hestevognen rundt på det smukke grønne område.

Også Rockwool har åbent hus lørdag den 25. april, hvor man kan høre om, hvordan Rockwool-produkter er en del af vores hverdag. Her kan du fx blive klogere på, hvad stenuld betyder for både tomater og metro.