Klimakaravanen besøgte Brødeskov Skole

Onsdag kørte en rapsoliedrevet bus, spækket med udstyr og undervisningsmateriale ind på Brødeskov Skole. Bussen er en del af projekt "Klimakaravanen"

Foto: John Jessen Hansen

Hele udskolingen på Brødeskov Skole, to klasser fra Ålholmskolen og en fra Kulsvierskolen, var onsdag samlet på Brødeskov Skole for at sætte dagen i klimaets tegn.

Ideen var at gøre børn og unge, der jo oftest er storforbrugere af energi, men også voldsomt bekymrede for den globale opvarmning, opmærksom på de muligheder der er for at spare på energien og begrænse CO2-udslip.

Eleverne havde i løbet af dagen travlt med at lave forsøg med solceller, solfangere, brintbiler, kondicykler, vindmøller og meget andet.

"Jeg har i dag lært at man kan bruge rapsolie som brændstof. De siger at det er fremtidens brændstof og et alternativ til vores nuværende wenergi. Jeg vil også i fremtiden tænke lidt mere over hvor lang tid jeg bruger under bruseren. Men det tager jo lidt tid med os piger, da vi skal putte noget i håret to gange når vi vasker hår", siger Katrine Geertsen fra 9.B på Ålholmskolen.

Oliver Hansen, der går i samme klasse som Katrine, fortsætter: "Jeg overvejer at købe solceller. Jeg har allerede en strømspareskinne hjemme. Når man hører om alle de muligheder der er for at spare og hvor godt det er for miljøet, tænker man sig om en ekstra gang, så man ikke øsler for meget med energien".

Lars Kristensen, der er energivejleder i Det Grønne Hus, siger: "Det er meget forskelligt hvordan eleverne reagerer på undervisningen og de informationer som vi giver dem. Nogen lytter intenst efter og stiller mange fornuftige spørgsmål, andre finder det morsommere at tale og pjatte med deres klassekammerater".