Klima-debat på Louisiana

Mød to stærke kvinder fra miljø-dabatten – miljøminister Connie Hedegaard og DR-journalist Karen Hjulmand

René Melnik

DEBAT Torsdag den 3. april kl. 20 åbner Louisiana for en spændende debat om fremtiden – er der håb forude, inden vi får en nedsmeltning over den globale opvarmning?

Danmark med miljøminister Connie Hedegaard (K) i spidsen skal være vært ved FN's klimatopmøde i marts 2009. Det handler om, at der skal laves en ny international miljøaftale, fordi Kyoto-aftalen løber ud.

»Det er en stor dag for dansk miljøpolitik, at vi kommer til at stå i spidsen for en af de vigtigste miljøudfordringer i vores generation, og jeg og regeringen vil kæmpe for, at indsatsen bærer frugt, så det danske værtskab også bliver til gavn for klodens klima«, siger Connie Hedegaard.

Det er asåledesen højt profileret klimaminister – hun skal i maj i år være vært for det europæisk-asiatiske miljøminister-møde – som Synne Rifbjerg har sat stævne på Louisiana Live-arrangementet tirsdag den 3. april kl. 20. På Louisiana

skal hun tale på en tilgængelig måde om, hvad det vil sige at rejse verden rundt og få miljøaftaler i stand med lande med helt andre baggrunde og forudsætninger end vores, senest ved topmødet i Bali. Hvordan ser verdens miljø problemer – og mulige løsninger – ud fra hendes side af forhandlingsbordet?

Journalist Karen Hjulmand har dækket miljøstoffet på P1's program 'Orientering' de sidste tyve år, og har været med ved samtlige klimatopmøder siden det første i Rio i 1992. Hun var til samme møde på Bali som Connie Hedegaard, men altså som reporter. Karen Hjulmand var først på en rejse til bl.a. Banda Ache og se genopbygningen efter Tsunamien og derefter langt inde i Sumatras jungle og se vilde orangutanger. Fra formidlingsfronten har hun altså fulgt verdens tilstand og holdning til miljøet, som i begyndelsen var et svært emne at sælge, mens det i dag er et af de øverste punkter på verdenspolitikkens dagsorden.

Hvad er det for en verden, de to kvinder vil vise os – bliv meget klogere på det denne torsdag aften.