Klavs Bruun inden Ungarn-møde: Jeg vil se flere mål

Klavs Bruun Jørgensen tror, at begyndernerver fik spillerne til at tage forkerte beslutninger i angrebet.

Klavs Bruun Jørgensen pointerer, at onsdagens modstander, Ungarn, kan svinge meget i sine præstationer.
Klavs Bruun Jørgensen pointerer, at onsdagens modstander, Ungarn, kan svinge meget i sine præstationer.

Med blot 21 scoringer imod i mandagens åbningskamp ved EM mod Montenegro, bekræftede Danmarks kvindelandshold i håndbold tendensen fra testkampene: Forsvarsdelen er på plads.

Holdet kæmper i perioder mere med angrebsspillet, så man endnu en gang, da Montenegro blev slået 22-21.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen havde da også mest fokus på angrebsspillet, da han tirsdag så mandagens kamp på video.

– Overordnet så det fornuftigt ud, men jeg så gerne, at vi scorede nogle flere mål. Vi manglede at komme det sidste ud over kanten. Det opbyggende spil var rigtigt fint, og det har videoen også bekræftet.

– Jeg ser gerne, at vi slipper tøjlerne lidt mere. Det har vi kigget på i efterkritikken. Vi spillede godt angrebsspil, men der er mange situationer, hvor vi stod med flere valgmuligheder, men valgte det forkerte.

– Jeg håber, at det var noget mentalt, fordi det var første kamp. Når begyndernerverne er væk, tror jeg, vi kommer til at tage de sidste skridt angrebsmæssigt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Onsdag venter så Ungarn i den anden kamp i gruppe C. På forhånd var det udset som den måske sværeste udfordring i gruppespillet, men Ungarn skuffede fælt i den første kamp og tabte 22-27 til Tjekkiet.

Ungarn har dog før svinget meget i sine præstationer, så landstræneren har ikke fået mindre respekt for onsdagens modstander.

– Jeg synes, det er en svær kamp at forholde sig til. Det virkede som om, at Ungarn ikke var klar fra start, og Tjekkiet fik færten af at kunne være med.

– Så kan det være svært at komme op i gear, men Ungarn kan komme med en helt anden gejst mod os. Sidste år tabte de med 17 mål til Montenegro og slog os med syv dagen efter, siger landstræneren med henvisning til VM i 2015.

Ungarn er hårdt ramt af afbud fra nøglespillere, men Klavs Bruun forventer, at Ungarn til det sidste vil forsøge at få Zita Szucsánszki klar til kampen.

Den danske trup så noget af Ungarns kamp mod Tjekkiet, og ifølge anfører Stine Jørgensen er det tydeligt, at Ungarn slider på grund af nøgleafbud.

– Ungarn kæmpede med det, de havde, og er ramt af skader, siger Jørgensen.

Spørgsmål: Er det et hold, I på den baggrund bør slå?

– Jeg synes ikke, det er et hold, vi bør slå, men kan slå. Der er bestemt muligheder for os. Men vi har stadig respekt for dem og skal forberede os godt på dem, siger Jørgensen.

Danmarks kamp mod Ungarn begynder onsdag klokken 20.45 i Malmø. Forinden tørner Montenegro og Tjekkiet sammen i gruppe C samme sted.