Klassiske koncertperler i Slangerup Kirke

'Klassisk Midsommer 2008' er et sandt overflødighedshorn af forskelligartet klassisk musik fra den 15.-22. juni i Slangerup Kirke

'Klassisk Midsommer 2008', som foregår fra den 15. til 22. juni i Slangerup Kirke, kan præsentere flere kendte kunstnere. 2008 er sangens år, og det er også noget, man som publikum i Slangerup Kirke kommer til at mærke til. Den 19. juni kl.19.30 er der kor-koncert med Musikhøjskolens Kammerkor fra Frederiksberg. Koret synger en del a capella og har opført større værker med orkester og professionelle sang-solister. Eksempler på tidligere opførelser er: Henry Purcells, Dido og Aenæis, der blev instrueret af operachef på Det Kongelige Teater, Kasper Holten. "Det bliver en dejlig klassisk koroplevelse med numre fra blandt andet Per Nørgaard og Vagn Holmboe, og publikum vil også blive aktiveret i løbet af koncerten," fortæller organist ved Slangerup Kirke, Nicolai Kjølsen, der står bag koncerterne. Koncertrækken bliver skudt i gang den 15. juni kl.16 af "Trio Corelli", der i 2004 optog en CD med Händel i Slangerup Kirke. De optræder med barokmusik af blandt andre Mozart, Schubert og Händel. Trio Corelli er det førende emsemble herhjemme på sit felt, fordi trioen består af de bedste på deres respektive instrumenter, Elisabeth Zeuthen-Schneider, barokviolin, Viggo Mangor, ærkelut og Ulrik Spang-Hanssen, cembalo. Tirsdag den 17. juni kl.19.30 er der gensyn med violinisten Walther Goffron, der var koncertmester på den storslåede Messias-koncert i Slangerup kirke i december sidste år. Han vil blive akkompagneret af Slangerup Kirkes organist, Nicolai Kjølsen. Der vil blive spillet værker af Schubert og Mozart.

Som afslutning på koncertrækken af klassiske koncerter optræder Kgl. operasanger, baryton, Guido Paevatalu sammen med pianisten Torben Petersen.Det foregår Søndag d.22 juni kl.16 . Den kendte operasanger har i år 25 års jubilæum. Han har spillet mange Mozart-roller som blandt andre greven i Figaros bryllup og Papageno i Tryllefløjten. Han har også sunget titelpartiet i Verdis Rigoletto, Anckarström i Verdis Maskeballet, Posa i Verdis Don Carlos, Sharpless i Puccinis Madame Butterfly og Figaro i Rossinis Barberen i Sevilla. Har medvirket i adskillige produktioner for DR-TV i blandt andre Carl Nielsens 'Maskeraden', og Johann Strauss' 'Flagermusen'. Den alsidige operasanger har også optrådt som skuespiller i 'Peter von Scholten'. Han synger et oprera-potpourri i Slangerup kirke. Ved koncerten vil man også kunne høre udvalgte duetter, hvor Guido Paevatalu synger sammen med sopran ,operasanger Pauline Kehlet. "Det bliver et rent festfyrværkeri af kendte operaklassikere," fortæller Nicolai Kjølsen. Alle koncerter er gratis, og menighedsrådet byder på et glas efter hver Koncert.