Klar til affaldsindsamling

Danmarks Naturfredningsforening har affaldsindsamling i Allerød den 19. september. PR foto
Danmarks Naturfredningsforening har affaldsindsamling i Allerød den 19. september. PR foto

Lørdag den 19. september inviterer Danmarks Naturfredningsforening i Allerød til den årlige affaldsindsamling.

Der indsamles affald tre steder i kommunen fra klokken 10-12: Lillerød: REMA 1000, Lilledalen 18. Blovstrød: REMA 1000, Kongevejen 15. Lynge: Parkeringspladsen bag SuperBrugsen, Lynge Bytorv 17.

Alle steder mødes deltagerne på parkeringspladsen, hvor der vil blive udleveret affaldsposer, gribetænger og ruter, hvor man kan samle affald.

Deltagerne kan medbringe arbejdshandsker, praktisk fodtøj og tøj, og efter endt arbejde er der en øl eller vand.

Et forslag fra Dansk Naturfredningsforening er, at man samler affald på sin egen vej, som en hyggelig aktivitet, der gavner nærmiljøet.

Det indsamlede kan så afleveres på et af de tre indsamlingssteder.

"Vi sætter stor pris på, at vores lokale natur er ren og pæn, så vi kan få nogle gode naturoplevelser. Derfor samler vi affald ind. Men det handler også om, at det ikke er i orden at smide affald i naturen. Der er også god læring for både store og mindre børn i at samle affald op efter andre. Det skaber gode ambassadører, der ved, hvordan man opfører sig i naturen. Derfor har vi også god kontakt til skoler og børneinstitutioner i Allerød," udtaler Hans Philipsen i en pressemeddelelse.

Henkastet plastik

I år er der ved affaldsindsamlingen fokus på henkastet plastic.

Dette er et stort problem for menneskers naturoplevelser, men især for dyr og fugle, der meget let får det i maven sammen med den føde de spiser, hvilket for dem et livstruende problem.

Indsamlingen varer faktisk hele uge 38, for i hverdagene frem mod lørdagen samler skoler, børnehaver, spejdere og mange andre ind som en del af skoleugen.

Tilmelding til affaldsindsamlingen er ikke nødvendig, så man kan bare møde op.