Klahn-brødre rådgiver købere og boligejere

Der er mange års erfaring hos Klahn Arkitekt & Byggerådgivning, som blandt andet hører hjemme i Allerød

Endnu er hjemmesiden ikke færdig, og alligevel har de begge travlt ude hos kunderne, hjemme på kontoret og på byggepladserne. Tvillingebrødrene Bjørn og Morten Klahn – med hjemsted i Herlev og Allerød – er kommet godt i gang med deres fælles firma Klahn Arkitekt og Byggerådgivning.

"Vi har etableret firmaet Klahn Arkitekt & Byggerådgivning, fordi vi brænder for at gøre en forskel i dansk byggeri – herunder at få god byggerådgivning og kvalitet tilbage. Vi har specialiseret os i rådgivning af private bygherrer, som er vores primære arbejdsområde, hvor vi tilsammen har mere end 30 års erfaring, som nu står til kundernes rådighed. Vi påtager os også gerne opgaver for professionelle kunder," fortæller Bjørn Klahn.

"Vi er et firma/tegnestue, der rådgiver og projekterer større og mindre byggeprojekter for kunderne, som også er ejer- og andelsboligforeninger, investorer, kommuner og advokater," fortæller Morten Klahn.

"Vi er vant til at tage hånd om de mange spørgsmål og udfordringer, som den private bygherre står med, og vi løser de mange forskellige opgaver, der dukker op i alle byggeriets faser," fortæller de to brødre, hvis kompetencer spænder fra idé over byggekontrakt, byggekontrol, energivejledning til færdigt byggeprojekt, og de er vant til at vejlede og guide kunden igennem alle de spørgsmål, der skal tages stilling til fra idefase til byggeriet er afleveret til kunden.

En niche, som brødrene også tager sig af, er rådgivning i forbindelse med køb af bolig – ny som gammel.

"Vi gennemgår de mange rapporter, der skal udarbejdes i forbindelse med et salg. Men endnu mere vigtig, så gennemgår vi boligen minutiøst fra kvist til kælder, ude som inde – hus eller lejlighed – for at finde mulige fejl. Desværre finder vi ofte forhold, som ikke er beskrevet i de lovbestemte rapporter," forklarer Bjørn Klahn og fortæller, at rådgivning fra Klahn Arkitekt & Byggerådgivning er 100 procent uvildig.

"Hvis du for eksempel vil spare på udgiften til opvarmning, så vil vinduesproducenten sælge dig nye vinduer, og VVS-manden vil sælge dig et nyt fyr. Men som uvildig rådgiver anbefaler vi altid den løsning, der er bedst og mest rentabel for kunden i forhold til den aktuelle situation," fastslår Bjørn Klahn.

Firmaets rådgivning indebærer, at brødrene Klahn ikke har økonomiske interesser med de samarbejdspartnere, de har allieret sig med eller anbefaler.