KL opfordrer til at acceptere skatteafslag

Indenrigsministeriet har tirsdag givet afslag til 20 kommuner, der ønsker at hæve skatten. Kommunernes formand opfordrer dem til at respektere beslutningen.

Borgerne i 20 kommuner kommer for alvor til at mærke besparelser til næste år, fordi de tirsdag har fået afslag på at hæve skatten af indenrigsminister Bertel Haarder.

Og i Kommunernes Landsforening forventer formand Jan Trøjborg (S), at afslaget betyder, at kommunerne nu vil undlade at hæve skatten.

– Kommunerne har nu fået en afklaring på, om de har fået del i skattepuljen, og med hvor stort et beløb. Nu har vi en fælles opgave med at holde de samlede skattestigninger nede på de 300 millioner kroner, som KL og regeringen har aftalt, siger han.

Hvis enkelte kommuner alligevel hæver skatten med mere end de aftalte 300 millioner kroner, så får alle kommunerne en økonomisk straf. Derfor opfordrer Jan Trøjborg til at vise solidaritet og bidrage positivt for at det skal lykkes.

– Jeg har stor forståelse for, at flere kommuner, som har fået afslag på ansøgninger til skattepuljen, står i en vanskelig situation. Men jeg vil opfordre kommunalbestyrelserne til meget nøje at overveje, om pengene ikke kan findes andre steder på budgettet, siger han.

De kommunale budgetter vil blive drøftet på et møde for alle landets borgmestre på torsdag.

Sidste år havde kommunerne fået lov til at hæve skatten med 500 millioner kroner, men det endte alligevel med overskridelser på 269 millioner kroner, fordi 11 kommuner valgte at hæve skatten ud over det tilladte.