Kasseret legetøj blev til kunst

Af Helle Kolding Foto: Michael Noel

I mere end en måned har børnene i Børnehuset Gravensten været travlt optaget af flere forskellige kunstprojekter. Denne gang var deres eget gamle, brugte og kasserede legetøj kommet i fokus og tilbage til ære og værdighed.

Børnene har nemlig lavet legetøjet om til flotte skrotskulpturer, skrotrobotter og skrotrelieffer, godt hjulpet af skrot, som børnene har samlet sammen med deres forældre og nu brugt i kunsten.

Fredag eftermiddag kunne børnehuset så indbyde til fernisering på kunsten, der også i år slutteligt blev bortauktioneret mellem forældrene. Overskuddet fra auktionen gik til børnehavens årlige bondegårdstur.

Ud over skrotkunst havde børnene også brugt fantasien i andre retninger og havde malet selvportrætter, lavet smykker, blandt andet halskæder af perler og knapper og lavet dekorative skåle af materialet pulb.

På grund af det utrolig flotte vejr blev hele kunstudstillingen holdt under åben himmel, og som ved en rigtig kunstfernisering, var der forfriskninger til alle. Både kunstnerne og deres forældre.