Karlsmose er Kristendemokraternes trækplaster i Vestjylland

Karlsmose vil ikke forholde sig til, om Kristendemokraterne skal leve videre, hvis valget ender i en nedtur.

Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tror på, at partiet får et godt valg, selv om meningsmålinger fortæller en anden historie. (Arkivfoto).

Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tror på, at partiet får et godt valg, selv om meningsmålinger fortæller en anden historie. (Arkivfoto).

Marianne Karlsmose, der er landsformand for Kristendemokraterne, er ved godt mod, selv om meningsmålingerne peger i den forkerte retning for partiet.

Det siger hun tirsdag formiddag, efter at hun har afgivet sin stemme i den vestjyske by Tarm.

– Jeg tror på det, indtil det sidste kryds er sat. Der er jo mange vælgere, som ikke har bestemt sig endnu. Det bliver spændende, siger hun.

– Vi ved godt, at vi kommer bagfra, men vi tror, at der er mange, som synes, at vi har for mange levebrødspolitikere på Christiansborg.

Selv om det ser svært ud i meningsmålingerne, har Kristendemokraterne historisk haft det godt i Vestjylland. Denne gang bliver Karlsmose trækplaster.

Karlsmose ønsker ikke at forholde sig til, om Kristendemokraterne er et projekt, der skal føres videre, hvis det ender i en ny nedtur ved dette folketingsvalg.

– Vi forholder os i stedet til, at ingen stemmer er talt op endnu. Vi tror, at mange tvivlere lander hos os.

Ved seneste folketingsvalg fik Kristendemokraterne 1,7 procent af stemmerne. Det skete med Isabella Arendt ved roret. Hun har siden skiftet partiet ud med De Konservative.

I den seneste meningsmåling fra Voxmeter står Kristendemokraterne til blot 0,7 procent af stemmerne ved dette valg.

Marianne Karlsmose erkender, at tabet af den tidligere formand gør ondt – især kort inden et valg.

– Det er klart, at det er aldrig godt, når en partiformand melder sig helt ud af et parti så tæt på et valg. Jeg synes dog, at det er mega sejt, som vi har kæmpet siden, selv om vi var i chok i maj, lyder det.

– Vi har formået at skabe en valgkamp med humor og kant, som vi ikke plejer at gøre. Lad os nu se, hvordan det ender.

Under valgkampen har Karlsmose særligt forsøgt at være skarpere i retorikken under partilederdebatterne.

– Jeg sidder jo normalt i regionsrådet. Her er vores debatter meget anderledes end den boksekamp, som en partilederdebat er.

– Det er klart noget, som jeg har skullet vænne mig til, og som jeg har arbejdet med.

– Men jeg synes også, at det er vigtigt at kunne se, at de politikere, der har siddet ind på Christiansborg hele deres liv, har det med at blive opslugt af den verden. Derfor ser jeg også min baggrund som en fordel.

/ritzau/