Karin Mortensen vil ride på medgangsbølgen

Karin Mortensen mener, at den danske selvtillid har bedst af at fortsætte sejrsrækken ved GF World Cup.

Det er set før, at det danske kvindelandshold i håndbold spiller godt, kvalificerer sig en runde videre og så falder sammen som en kartoffelsæk. Det skete senest ved VM i Kina sidste år, hvor holdet efter at være klar til mellemrunden fik fæle klø af Sverige i den sidste, ubetydelige kamp i indledende runde.

Men sådan kommer det ikke til at gå ved GF World Cup, hvor Danmark med 28-24-sejren over Ungarn er sikker på en semifinale inden mødet med Tyskland torsdag.

– Vi skal gøre alt for at ride videre på sejrsbølgen. Vi er et hold, der er bedst i medgang, og derfor er det vigtigt, at vi slår tyskerne. Om ikke andet så også fordi der er tale om en slags lokalopgør, siger FIF-keeperen, der næsten fik fuld spilletid og gjorde det godt mod de ungarske skytter.

Selv superstjernen Anita Görbicz blev holdt nede på seks scoringer, hvoraf de fire blev sat ind på straffekast.

– Vi fik pillet pynten meget godt af hende. Vi skulle måske have været bedre til at stoppe hendes indspil, da hun begyndte at fodre stregen, men det må være den lære, vi tager med os herfra til vores næste møde med Ungarn, siger Mortensen.