Kanoer og kajakker i Esrum Sø

FREDENSBORG: John Nicolaisen fra Pioner Rejser har fået Plan- og Ejendomsudvalgets tilladelse til at benytte det kommunale areal ved iskiosken i Sørup til udlejning af kanoer og kajakker på Esrum Sø fra 1. april til 31. oktober i år.

Samtidig har Skov og Naturstyrelsen givet tilladelse til at benytte Esrum Sø til kanoer og kajakker.

Allerede i efteråret var udvalget enige om, at det er en god idé med udlejning af kano og kajakker på Esrum Sø, men ville vente resultatet af en konsulentundersøgelse omkring bådfarten på Esrum Sø.

Arbejdet med undersøgelsen pågår, men intet taler imod kano og kajaksejlads på søen. Derfor har udvalget givet dispensation fra søbeskyttelseslinien og godkendt en udlejning af arealet ved iskiosken til opmagasinering af en trailer med kanoer og kajakker foreløbigt for 1 år.

Pioner Rejser er allerede i fuld gang med at få interesserede til Esrum Sø og på selskabets hjemmeside ses teksten:

Kajakkurser, kano- og kajakudlejning, rejse og meget mere i Kongernes Nordsjælland.

"Der kommer til at ske mange nye ting i år 2008 bl.a. vil der være flere aktiviteter omkring Esrum sø som er en del af den nye national park, Kongernes Nordsjælland.

Der vil blive etableret en station ved Esrum sø, hvor det vil være muligt at leje kanoer og kajakker, både på timebasis men også hele og halve dage. Der har været flere forespørgelser på aktiviteter til børn. Det vil vi meget gerne efterkomme hos Pioner Rejser, så derfor vil vi udbyde kajakkurser til børn i år 2008. Vi fortsætter selvfølgelig med vores kajakkurser for begyndere".