Kampvogne ruller ind i nok en syrisk by

Kampvogne trænger ind byen Tafas i det sydlige Syrien. Både her og i Homs meldes om skyderi og anholdelser.

Syriske regeringsstyrker er gået ind i byen Tafas, der ligger tæt ved Deraa i det sydlige Syrien, oplyser indbyggere.

Mindst otte kampvogne kørte tidligt søndag morgen ind i byen, hvor indbyggere siger, at de kan høre skud.

Øjenvidner siger endvidere, at soldater og sikkerhedsstyrker trænger ind i folks huse for at anholde unge.

Fredag samledes tusindvis af mennesker i Tafas efter bønnen og råbte politiske slagord med krav om præsident Bashar al-Assads afgang.

Beboere i de omkringliggende landsbyer er forhindret i at komme ind i byen Deraa, hvor protesterne begyndte for knap otte uger siden.

I stedet samles de i Tafas, omkring 12 kilometer derfra.

Også i den centrale by Homs gennemsøgte soldater i løbet af natten byen for at finde de aktivister, der har stået i spidsen for demonstrationerne.

Natten til søndag hørtes skud fra maskingeværer i to distrikter i byen, hvor modstanden mod præsident Assads regime er særligt stor.

Indbyggere i kystbyen Banias siger, at militæret også her fortsætter den aktion, der blev indledt lørdag. Her blev mindst seks dræbt, da kampvogne rullede ind i byen.

Assad er under stigende international kritik for at gå så voldsomt i offensiven mod de demonstranter, der kræver større politisk frihed og demokratiske reformer.

Ifølge den syriske menneskerettighedsorganisation Sawasiah har sikkerhedsstyrkerne skudt og dræbt mindst 800 civile, siden demonstrationerne begyndte i midten af marts.