Kai Normann Andersen på godset

Kai Normann Andersen på godset
Skuespiller Nicolaj Cornelius skildrer Kai Normann Andersens tid på Gjorslev Gods. Pr-foto
Skuespiller Nicolaj Cornelius skildrer Kai Normann Andersens tid på Gjorslev Gods. Pr-foto

Gjorslev Gods præsenterer, for første gang, historien om Kai Normann Andersens tid på slottet. Det sker i samarbejde med sanger og skuespiller Nicolaj Cornelius i forestillingen »Kai Normann og Krigen – Flugten fra Gjorslev«.

Der er tale om en rørende, medrivende og musikalsk forestilling om Kai Normann Andersens tid på Gjorslev Gods under Anden Verdenskrig, og om hans og hustruen Ellen Gottschalchs flugt til Sverige med hjælp fra godsejeren Edward Tesdorph.

Forestillingen følger de virkelige begivenheder, der udspillede sig på og omkring slottet, og indeholder nogle af de sange, Kai Normann komponerer til PH's tvetydige tekster, blandt andet »I dit korte liv«, »Jeg gi'r mit humør en gang lak«, »Man binder os på mund og hånd« med flere.

Der bliver levet et muntert liv på Søgaard ved Gjorslev Slot, hvor Kai Normann Andersen og Ellen Gottschalch tilbringer deres sommerferier under besættelsen i Anden Verdenskrig. Bølgerne går altid højt, og det kunstneriske par bliver hurtigt gode venner med familien Tesdorph fra Gjorslev Slot. Kais modstand overfor besættelsesmagten er dog ikke til at tage fejl af, selvom hans meninger ikke kommer til udtryk i det offentlige rum. Det vidner hans musikalske virke til de tyskfjendtlige sange er et tydeligt om.

Under jødeforfølgelsen i 1943 yder han en indsats for frihedskampen ved at skjule jøder i kælderen på Søgaard. Da situationen for alvor spidser til, vælger Kai og Ellen at flygte til Sverige.