Kai Holm tror stadig på Barack Obama

Ifølge Danmarks repræsentant i IOC afgør politiske hensyn, om USA's præsident kommer til olympisk kongres i København. "Og præmisserne ændrer sig hele tiden".

Kai Holm, Danmarks repræsentant i Den Internationale Olympiske Komité (IOC), bliver ikke spor overrasket, hvis USA's præsident, Barack Obama, alligevel kommer til København for at deltage i komitéens kongres i begyndelsen af oktober.

– Jeg ved godt, at de seneste meldinger peger i den modsatte retning. Sådan er præmisserne her og nu, men præmisserne ændrer sig hele tiden, og i sidste instans er det en politisk afgørelse, om præsidenten bliver hjemme eller alligevel vælger at rejse til Danmark, siger Kai Holm til Ritzau.

Han gør opmærksom på, at Obama givetvis bliver hjemme, hvis "jungletrommerne" afskriver Chicagos mulighed for at blive vært for OL i 2016.

– Lige nu ligner Rio de Janeiro en kneben favorit, men i et tæt opløb med Chicago, Madrid og Tokyo, tilføjer Kai Holm.

Han understreger, at tilstedeværelsen af et statsoverhoved kan have stor betydning, især hvis mange medlemmer af IOC venter til allersidste øjeblik med at afgive deres stemme.

– Så kan de blive påvirket af, at de lige har haft lejlighed til at tale med en præsident eller en konge.

Kai Holm føler sig overbevist om, at Barack Obama og hans stab konstant følger med i meldingerne fra IOC's inderkreds, og at de løbende overvejer, hvad der bedst kan svare sig, når det gælder om at pleje Chicagos chancer.

Men indtil kursen korrigeres, er det præsidentens frue, Michelle Obama, der bliver frontfigur for den delegation, der skal kæmpe Chicagos sag i København.