K vil fortsætte solomarkeringer

Venstre skal ikke sætte næsen op efter en regeringspartner uden egne mærkesager, siger K's politiske ordfører Henriette Kjær, mens Søren Pind (V) efterlyser ro.

De Konservatives hang til solomarkeringer om eksempelvis efterlønnen er ikke blevet stækket.

Efter en uge med endeløse skriverier om en svækket regering, og med intern kritik af, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke har formået at sætte den konservative regeringspartner på plads, svarer den konservative politiske ordfører, Henriette Kjær, nu tilbage på kritikken fra flere Venstrefolk.

– Vi er fuldstændigt enige om, at vi skal stå sammen i regeringen. Og derfor undrer jeg mig da også over de meldinger fra Venstre, der kritiserer os for at have selvstændige holdninger. Sådan er spillereglerne, for ellers kunne vi lige så godt slå os sammen til ét parti, siger hun.

Henriette Kjær tilføjer, at det ikke blot er De Konservative, der kommer med soloudmeldinger.

– Så sent som på Venstre landsmøde (i november, red.) var de ude med Lars Løkkes 10 mål for Danmark, som heller ikke var afstemt med os. Men den slags giver vi selvfølgelig plads til, lyder modsvaret fra Henriette Kjær.

Det argument køber Venstres Søren Pind dog ikke.

– Nu er det jo sådan, at det er statsministeren, der lægger regeringens linje, så det synspunkt kan jeg ikke genkende.

På spørgsmålet, om Henriette Kjær ikke har en pointe i, at det er naturligt, at to regeringspartier har deres egne mærkesager, som de profilerer, svarer Søren Pind:

– Hvis der i det mindste lå en strategi i de forskellige meldinger, kunne man måske forstå det. Jeg håber, at tiden er kommet til, at der ikke kommer flere forskellige meldinger fra regeringspartierne.