Jysk bankfusion er endnu tættere på at være realitet

Nordjyske Bank og Nørresundby Bank er kommet et vigtigt skridt nærmere sammenlægning.

En vigtig knast på vejen til, at Nørresundby Bank og Nordjyske Bank bliver sammenlagt, er høvlet af.

Det sker ved, at Spar Nord Bank, som ejer 55 procent af aktierne i Nørresundby Bank, har indgået en aftale med investorer om, at de vil købe aktierne, hvis bankfusionen blive en realitet.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra Spar Nord Bank tirsdag.

Dermed bakker Spar Nord Bank op om fusionen mellem de to banker.

Spar Nord Bank har tidligere selv lagt bud ind på Nørresundby Bank, men det tilbud blev senere trukket tilbage, da Nordjyske Bank også bød ind på banken, skriver Ritzau Finans.

En af de investorer, som Spar Nord Bank har aftalt at sælge sine aktier i Nørresundby Bank til, er Nykredit. Det skriver Nykredit i en pressemeddelelse tirsdag.

– Det glæder mig, at Nykredit kan træde til og hjælpe tre gode og tætte Total-kredit-partnere med at finde en god løsning for alle, siger Koncernchef i Nykredit Michael Rasmussen.

– Samtidig forventer vi, at overtagelsen af aktieposten vil vise sig at være en god investering for Nykredit. Det er to solide banker, der nu går sammen for at blive en ny stærk lokalbank, fortsætter han.

Nykredits ejerandel i den nye, nordjyske bank vil efter gennemførelsen af den planlagte garanterede kapitaludvidelse udgøre lige under fem procent.

Overtagelsen af aktierne er dog betinget af, at Nordjyske Bank og Nørresundby Bank fusioneres som planlagt.

Tidligere på måneden gav Finanstilsynet Nordjyske Bank tilladelse til at købe aktierne i Nørresundby Bank.

26. februar udløber tilbudsperioden fra Nordjyske Bank. I den forbindelse holder Nørresundby Bank ekstraordinær generalforsamling.