Jyderuphallen er endelig klar til at blive indviet

Jyderup
Efter i flere år at have sukket efter mere plads til idrætsudfoldelse, har Jyderups borgere endelig fået en større idrætshal. Den nye, arkitekttegnede Jyderuphal er blevet færdig og er klar til at blive indviet i næste uge.

Foto: Silla Bakalus
Efter mere end fire års planlægning er Jyderups nye idrætshal endelig blevet færdig. Fredag den 20. juni bliver hallen officielt indviet.
Efter mere end fire års planlægning er Jyderups nye idrætshal endelig blevet færdig. Fredag den 20. juni bliver hallen officielt indviet.

Der blev tjekket godt efter i alle hjørner og kroge, da tre repræsentanter fra Holbæk Kommune sammen med den rådgivende ingeniør Peter Hartmann og bygningskonstruktør Mikkel Boysen.

fra arkitektfirmaet PLH trissede rundt i Jyderuphallen onsdag formiddag. De skulle give Jyderups nye hal et sidste tjek, før den endelig – efter mange års venten – kan blive taget i brug af Jyderups sportsfolk.

Alt fra brandsikkerhed og nødudgange til panikbelysning og fuger blev set efter. Og bortset fra nogle enkelte småting, som skal udbedres inden hallens indvielse fredag den 20. juni, blev hallen meldt klar til brug.

1.000 nye kvadratmeter og nyt cafeteria

Den nye hal er ikke en selvstændig hal, men en tilbygning til den eksisterende hal. Den nye hal rummer 1.000 kvadratmeter halareal fordelt over to etager samt en kælder. I stueetagen er der en større bane, der blandt andet kan bruges til volleyball og badminton. På førstesalen ligger en mindre sal på 130 kvadratmeter med badmintonbanemål, som vil kunne bruges til blandt andet badminton eller gymnastik

Derudover rummer stueetagen i den nye hal også et nyt cafeteria og et køkken, som skal erstatte Jyderuphallens gamle cafeteria.

Derimod må brugerne nøjes med de gamle badefaciliteter og omklædningsrum, som ikke er blevet fornyet. Men det bør ifølge halinspektør Jens Thomsen ikke blive et problem.

– Folk tager ikke så meget bad, når de har dyrket idræt, som førhen. De går ofte hjem og tager et bad, og derfor kan vi sagtens klare os med de omklædningsrum, vi har, siger han

Budgettet overskredet med 10 procent

Udvidelsen af Jyderuphallen har været undervejs i mere end fire år. Det oprindelige budget lød på otte milliioner kroner, men det beløb steg til 17,2 millioner, da Jyderuphallen blandt andet blev en af de tre vindere i Lokale- og Anlægsfondens landsdækkende konkurrence om udvidelse af idrætshaller. Præmien var nemlig syv millioner i støtte til haludvidelsen fra fonden.

Men heller ikke de 17,2 millioner kroner har været tilstrækkeligt til haludvidelsen, der allerede har overskredet budgettet. Når alle udgifter til hallen er talt op, vil budgettet være overskredet med omkring 10 procent, vurderer jura- og ejendomsekspert hos Holbæk Kommune Søren Kofod.

Den gamle Jyderuphal er en selvejende institution, mens den nye hal er ejet af Holbæk Kommmune. Jyderuphallen vil dog stå for driften af både den nye og den gamle del af hallen.

Den nye hal vil blive officielt indviet fredag den 20. juni fra klokken 14 til 16, hvor alle de sportsgrene, der dyrkes i hallen, vil være repræsenteret.

sb@nordvest.dk