Julemærket 2011 præsenteret

Frederikssund Julemærket er på gaden fra torsdag 10. november. Overskuddet går til projekter i Afrika

Foto: David Foli

Som traditionen byder, blev årets udgave af Frederikssund Julemærket tirsdag formiddag offentliggjort på borgmester Ole Find Jensens kontor i Frederikssund. Den 33. udgave af Frederikssund Julemærket bærer igen to motiver – et fra hver side af fjorden. Jægerspris Slot repræsenterer den vestlige side, mens Slangerup Gæstgivergård repræsenterer den østlige. Begge motiver er tegnet af Henning Nielsen.

Ifølge Ole Illum Hansen fra Frederikssund Y"s Men"s Club forventer man et overskud på 10.000 kroner, som vil gå til to projekter i Afrika. Det ene projekt er et lokalt et af slagsen i Tanzania, hvor Y"s Men international støtter en børnelandsby for gadebørn. Det andet projekt handler om såkaldt "bedstehjælp" i Mali. Det går ud på at hjælpe bedsteforældre, som tager sig af børnebørn, hvis forældre er døde af Aids.

Ifølge Ole Illum Hansen vil projekterne modtage 5.-600.000 kr. ialt fra Y"s Men International.

"Det giver et godt billede af, at hvert bidrag fra afdelingerne i Danmark bliver til et ganske betragteligt beløb," siger borgmester Ole Find Jensen, og fortsætter:

"Jeg vil gerne opfordre til, at borgerne tager godt imod mærket. I sidste ende drejer det sig om, at få solgt nogle julemærker. Jeg er glad for årets motiver, da man på den måde sætter fokus på nogle interessante steder i kommunen. Det værdsætter jeg meget, og jeg er glad for denne tradition, hvor vi fra borgmesterkontoret har mulighed for at sætte fokus på dette initiativ."

Julemærket vil fra uge 46 blive solgt i forretninger rundt omkring i Frederikssund Kommune, ligesom det også vil være muligt at købe i Danske Bank og på Turistkontoret. I weekenden 12.-13. november vil børn og unge fra FDF Frederikssund-Græse sælge julemærkerne i Frederikssund by.