Jubilæumsmarked i Snertinge

Heste- og kræmmermarkedet i Snertinge har 25 års jubilæum i år. Markedet finder sted lørdag den 25. august.

Rita Sørensen, red.jp@nordvest.dk

SNERTINGE: De 25 år har budt på mange gode handler og mange underholdende indslag. Traditionerne er holdt med hensyn til opbygning og indhold, men tidernes skiften har påvirket heste- og kræmmermarkederne. Tidligere var der altid heste til salg på markedet. Det har det knebet med i de senere år.Til gengæld er nye intitiativer kommet til lidt hen ad vejen, således at der hvert år er et stort og festligt marked med et rigt og varieret udbud af varer og oplevelser.

Lørdagens program indledes som vanligt med gratis morgenkaffe ved DagliBrugsen i Snertinge, hvor Brugsen er sponsor for kaffe og rundstykker.

Den officielle åbning sker klokken 10, hvor Arne Stevns Sørensen holder åbningstalen. Arne Stevns Sørensen har været med til at arrangere heste- og kræmmermarked i Snertinge i alle 25 år. Han er formand for Snertinge og Omegns Erhvervsforening, som står bag heste- og kræmmermarkedet.

Efter åbningen er der gode muligheder for at gøre en god handel på kræmmerpladsen, som har over 60 tilmeldte boder med vidt forskellige tilbud. Blandt kræmmerne vil også være en del lokale, som har nyt og brugt eller hjemmelavet til salg.

Et af de nyere indslag er en udstilling af veteranbiler. Ved redaktionens slutning var tilmeldt 25 flotte veteranbiler.

Underholdning for børn og voksne

Intet marked uden underholdning – heller ikke i Snertinge. Kim Larsens Tivoli er på pladsen med et rigt varieret udbud af forlystelser for store og små. Tivoliet er åbent under hele heste- og kræmmermarkedet.

Om formiddagen kommer klovnen Raffus og optræder. Han har været proffesionel klovn i mere end 20 år. Han er musiker med bas, trommer, guitar, saxofon og trækhamonika som sine instrumenter, samt sang. Raffus har mange strenge at spille på, men hvilke han benytter i Snertinge skal være en overraskelse.

Musik er der også sørget for – og mest lokal musik, men i mange genrer. Ved middagstid er det Bjergsted Landsbyorkester, som underholder. Dette orkester opstod oprindeligt som en gruppe i forbindelse med undervisning. Orkesteret står nu på egne ben og undrholder, hvor der er bud efter god underholdning.

Rapperen Keiff er også lokal. Hans borgerlige navn er Sander Jørgensen, 29 år, og han kommer fra Snertinge. Keiff underholder om eftermiddagen.

Sidst på eftermiddagen underholder det lokale band JICS. Bandet består af tre drenge og en pige i alderen 12-16 år. Navnet JICS er opstået ved brug af bandmedlemmernes forbogstaver: Jonas – sang og guitar – fra Snertinge, Ida – sang – fra Knabstrup, Chano – trommer – fra Knabstrup, Stephan – bas – fra Holbæk. JICS begyndte at spille sammen for tre år siden og har på repertoiret blandt andet numre af Anne Linnet, Medina, Bryan Adams, U2, Kim Larsen Roccazino og mange andre gode navne.

Om aftenen og frem til midnat er det duoen Just Two, som står for musikken. Just Two består af musikerne Henrik og Nicky, som har spillet sammen i mere end 15 år. På repertoiret er både ny musik og ældre numre i ny forklædning. Det er numre af de mest populære danske og udenlandske sangere og grupper – lige til at synge med på og danse til.

Mad og drikke

Traditionen tro har pensionisterne salg af kaffe og æbleskiver i teltet om eftermiddagen. Føllenslev-Særslev Idrætsforening står hele dagen for salg af pølser.

I løbet af dagen kan man købe madbilletter til bøf med tilbehør. Slagtermester Arne Ludvigsen fra SuperBrugsen i Jyderup står for tilberedningen af maden.

Arrangørerne håber på godt vejr og god tilslutning til markedet. Overskud på arrangementet betyder, at der kan ydes tilskud til lokale foreningers aktiviteter. Således er Erhvervsforeningen medarrangør af de årlige fastelavnsfester i Firhøjhallen i samarbejde med FSI. Men også arrangementer på Vesterlunden til glæde for ældre borgere, har nydt godt af tilskud fra foreningen.