Journalistisk makværk!

Signe Haugaard

Skovgærdet 16, Holte, skriver:

Det er med stor undren, at jeg torsdag den 1. juni 2006 i Hillerød Posten læste artiklen "Meld dig ud af familien".

Hillerød Posten vurderer, at artiklen er af så stor relevans for lokalsamfundet, at den placeres forrest i avisen, bringes under stor overskrift og fylder en halv side!

Artiklen er tydeligvis baseret på baggrund af politiets døgnrapport og det journalistiske benarbejde, som man ellers kunne forvente lå bag en så stort opslået artikel – der i øvrigt er fuld af faktuelle fejl og mangler – er i dette tilfælde helt fraværende.

En skønlitterær beskrivelse af en datter, der er i færd med at "tørre sin fars blod op fra svalegangen ved familiens hjem" vidner ikke om lødig og objektiv journali-stik.

Omvendt lå dette journalistiske makværk i dag placeret på avisens Top5 under mest læste artikler på netavisen. Hvis der til baggrund for artiklen lå et ønske om at sikre en vis læserskare, har man fra redaktionens side foretaget en korrekt vurdering, men som læser forventer jeg en tydeliggørelse af avisens positioner: Er det en sensationsavis eller en lokalavis?

Vil man fra Hillerød Postens side også fremover vælge at lade avisens indhold være præget af sensationsjournali-stik til fordel for et indhold af større lokalsamfundsmæssig interesse, eller var artiklen nærmere en fuser, som man fra avisens side burde beklage?

Hillerød Postens ansvarshavende redaktør, Steen Trolle, svarer:

Kære Signe Haugaard.

Tak for din kommentar. Som det også fremgår af artiklen, er den baseret på udsagn og informationer afgivet under retssagen, som journalist Tim Panduro overværede.

Hillerød Posten har intet ønske om at skabe sensationer. Vi ønsker blot at skildre livet i Hillerød på godt og ondt, så læserne får det bedst mulige kendskab til deres egen by. Det betyder desværre, at vi en gang imellem må beskrive sager, som kan være både voldsomme og ubehagelige.

Hvis der kan påvises aktuelle fejl i dækningen, så retter vi naturligvis dem. Bemærk dog, at alle informationer er baseret på oplysninger fra retten.