Josephine Van Zaane blev dobbelt Europamester

Hillerødspilleren vandt både guld i holdkampen og i den individuelle turnering til Europamesterskaberne i Schweiz

Foto: Jesper Frank Christensen

I slutningen af februar var Josephine Van Zaane fra Hillerød Badmintonklub med på det danske U15 hold, som skulle forsøge at hjemføre Europamesterskabet ved 8-nationersturneringen i Schweiz. Danskerne skulle vise sig særdeles suveræne og vandt samtlige holdkampe med 9-0 og afgav altså ikke en eneste match.

Danmark lagde ud imod værtslandet og havde ingen problemer med at besejre Alpelandet, og Josephine Van Zaane hentede sin sejr i anden damedouble sammen med Amanda Madsen med de sikre cifre 21-13/21-7. Mod Frankrig i anden runde blev det til en endnu mere overlegen sejr til konstellationen, som vandt 21-10/21-9, og i denne match fik Josephine Van Zaane fornøjelsen af at stille op som førstesingle og vandt sikkert den kamp 21-11/21-8. Endelig ventede Tyskland, og her spillede Josephine anden damedouble, som blev vundet med 21-11/21-13, samt mixdouble med Frederik Colberg, hvilken måtte ud i tre sæt, før danskerne havde taget sejren. Dermed gjaldt det Holland i finalen, og de danske spillere viste ingen tegn på svaghed efter den lange turnering. 9-0 lød cifrene også i finalen, og Josephine Van Zaane var til denne holdkamp flyttet op i første damedouble sammen med sin normale makker Mette Poulsen og de to vandt i tre sæt 21-13/16-21/21-16. Desuden var Hillerødtalentet også i denne kamp sat til at spille mixdouble med Frederik Colberg, og dette med succes, da kampen blev vundet 21-16/21-10.

Det var ikke kun i holdkampen, Hillerødspilleren skulle hente metal hjem fra Schweiz. Sammen med makkeren Mette Poulsen fra Næstved forsvarede Josephine Van Zaane nemlig sin titel som Europamester i damedouble i den individuelle turnering. Josephine Van Zaane spillede sig også i finalen i mixdouble, men måtte desværre trække sig med en rygskade, så det blev ikke til dobbelt guld i denne omgang.

Rygproblemerne var dog ikke værre, end at Josephine og Mette Poulsen weekenden efter kunne stille til start til de danske mesterskaber for U15 spillere, og som topseedet par levede de to Europamestre op til forventningerne og vandt ligeledes det danske mesterskab i overlegen stil. Uden at afgive et eneste sæt i hele turneringen spillede konstellationen sig til tops, og finalen blev vundet over Rikka Axelson og Celine Juel med 21-18/21-12. I mixdouble blev det til en sølvmedalje sammen med makkeren Viktor Axelson, da de to tabte finalen til de to landsholdskammerater Mette Poulsen og Frederik Colberg med 21-15/21-15.