Jean-Marc Lafon i Kunstforeningen

Ny udstilling på Humlebæk Bibliotek

HUMLEBÆK:

Kunstforeningen for Humlebæk og Omegn har fernisering den 12. april klokken 11.00 til 13.00 på en udstilling med billedkunstneren Jean-Marc Lafon. Direktør Arne Ullum, Søndagsavisen, forestår ferniseringstalen.

Jean-Marc Lafon er født i Paris 1951 og uddannet på Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs, Section Art Mural, Paris 1974. Han startede eget serigrafisk atelier "ASER", i Paris 1979.

Ved dette års udstilling viser Lafon ca. 40 oliemalerier og fem arbejder med blækfarver på onionskin (der umiddelbart ser ud som smørebrødspapir).

Ét af disse er monteret på lærred, hvor motivet så er efterarbejdet med oliefarver. Lafon fortæller, at teknikken med det lette og ikke pladskrævende onionskin muliggør det hurtigt fastholdte indtryk "en route"' af de landskabelige former. Billederne har en umiddelbar charme i farvetone med lette skraveringer.

Et enkelt oliemaleri. "Écorse" hviler på et brunt, tilsyneladende ubehandlet lærred. De øvrige er med olie "fra væg til væg'. De helt gennemgående farver er blå, orange og hvidt som i den franske Tricolore, hvis røde dog hos Lafon med stor skønhedsmæssig virkning er gledet over i orange, komplementær med de blå nuancer.

De landskabsinspirerede former i blåt og orange fastholdes af varsomt placerede blækfarveskraveringer og streger. Den hvide farve findes ikke i afgrænsede felter, men den slører konturerne i store skyagtige formationer, der måske visse steder kan opfattes som blændende lys.