Ja til klima-institutioner – men hvorhenne?

Politisk kamp i vente om, hvilke del af HørsholmKommune, der skal tilgodeses med nye institutioner. Til gengæld er der enighed om at satse på miljøvenlige løsninger

Foto: Peter Klar

Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Michael Medom Hansen (V), havde gjort regning uden vært, da han i sidste uge lancerede idéen om at placerere en ny miljøvenlig daginstitution på Breeltetrekanten i samarbejde med Velux' moderselskab, VKR Holding.

I Børne- og Skoleudvalget er der ikke den store opbakning til at vælge Breeltetrekanten som hjemsted for en ny institution – til gengæld er der bred opbakning til at give den nye institution en ny energivenlig profil.

Politikerne er enige om, at Hørsholm skal have 1-2 nye klima- og miljøvenlige institutioner med en samlet normering på cirka 144 enheder som afløsning for den tilbageværende del af Breeltegården og den midlertidige institution Løvehuset ved Rådhuset.

Politikerne har fire lokaliteter at vælge imellem, når de skal finde ud af, hvor Hørsholms nye institutioner skal ligge. Udover Breeltetrekanten er det Enghave 38, det nordlige DSB-areal i Rungsted og området syd for Folehavevej og vest for Strandvejen.

Den politiske kamp kommer til at stå om, hvor i kommunens, de nye institutioenr skal placeres.

"Vi skal have en institution i Rungsted-området. Mange med børn ønsker at kunne sætte aflevere deres børn i en institution, der ligger på vejen til arbejde, og derfor oplever mange i Rungsted, at de må starte dagen med at køre den forkerte vej, fordi de ikke har institutionsplads i nærheden. Breeltetrekanten er dels for lille, dels ligger den i den forkerte ende af byen", lyder det for eksempel fra Camilla Kann Fjeldsøe (K).