It-mentorer har gjort skoledagene sjovere

A.P. Møller-millioner med til at løfte undervisningen i skolerne

Se video fra Ganløse Skole her

Det er blevet sjovere og mere lærerigt at gå i skole i Egedal, Ballerup og Furesø. Sådan lyder erfaringerne fra et it-mentorprojekt, hvor teams af lærere og pædagoger får hjælp til at indarbejde digitale værktøjer i undervisningen.

Det skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

I den nye form for undervisning i Egedal, Ballerup og Furesø er blyanterne i penalhuset blevet suppleret med digitale værktøjer som Puppet Pals, Google Docs, Explain Everything og Meebook.

Der er tale om er tre-årigt it-mentorprojekt, hvor de tre kommuner i 2014 fik bevilget to millioner kroner af 'A.P. Møller og Hustru Chastine Mckinney Møllers Fond til almene Formaal' til at styrke undervisningen med digitale værktøjer.

Foreløbig har 45 ud af 78 team af lærere og pædagoger fået besøg af en såkaldt it-mentor, der hjælper med at tænke it og digitale værktøjer ind i undervisningen.

Allerede nu viser evalueringer på skolerne, at både motivation, læring og trivsel er blevet styrket væsentligt.

"It-projektet har åbnet for en ny tilgang til den enkelte klasse, hvor vi umiddelbart har løst et behov med nye app's og tekniske løsninger. Men herfra har projektet spredt sig som ringe i vandet," siger skolekonsulent Mette Byskov Lund-Vogensen. jesl