Integrationsfest i Lillerød Sognegård

Tværkulturelt møde mellem nydanskere og danskere 26. november

Foto: Michael Braunstein

"Om mennesker fra fremmede kulturer sang Shu-bi-dua engang: "De bor i huler og slås hele dagen". En meget dansk og ironisk måde at forholde sig til sin egen kultur på sat overfor andre kulturer."

Sådan skriver integrationsudvalget i Lillerød Sogn ved Pia Einfeldt Olesen og Kirsten Drigsdahl i en pressemeddelelse. De fortsætter:

"Vi genkender ironien og griner lidt, men undrer os stadig over de fremmede kulturer – hvordan er de mon? Vi rejser ud og oplever mennesker i deres egne lande. De fleste af os vender hjem med en varm følelse i hjertet af at have oplevet, hvor gode mange andre kulturer er til skabe samvær og varme på trods af en barsk hverdag. Flere har også oplevet og beundret det nære familiesammenhold, som er centralt og vigtigt for oplevelsen i mange lande udenfor Europa. Og så kommer vi hjem til vores land og genoptager livsrytmen et oplevelse rigere."

"Nu får du og din familie muligheden for at få en rig oplevelse uden at rejse ud. Kom og byd nydanskerne velkommen i Danmark," lyder opfordringen.

"Undrer du dig nogle gange over disse mennesker, der har rejst ganske langt og så beslutter sig for at slå sig ned her i Danmark af alle steder? Undrer du dig over, hvad nydanskerne egentlig tænker om deres nye landsmænd og land? Hvad tænker du om dem og deres gamle land? Har du tænkt på, at det kunne være interessant at møde mennesker fra fremmedartede kulturer, der nu har valgt at slå sig ned i Danmark?," spørger Pia Einfeldt Olesen og Kirsten Drigsdahl.

De fortsætter:

"Så grib chancen, nu hvor den er her. Søndag 26. november klokken 16.00-20.00 indbyder Lillerød Kirke til tværkulturelt møde mellem nydanskere og danskere i Lillerød Sognegård. Arrangementet er planlagt som et åbent træf, hvor der bydes på gratis mad med etnisk oprindelse fra mange lande samt underholdning for de voksne og lege og sjov for børnene."

"Der vil være musik fra mange forskellige lande, der vil være sange fra Danmark, og sidst men ikke mindst vil der være mulighed for at gå i dialog på tværs af kultur."

"Tag din familie, dit barn, din nabo, din gamle mor og far ved hånden og mød op og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Din eneste investering er dit smil og din interesse, alt andet er gratis. Og alting går jo lidt lettere, når det starter med et smil," påpeger Pia Einfeldt Olesen og Kirsten Drigsdahl.