Instruktør for retten: Tæt på at skyde elev i hovedet

En politiinstruktør er for retten i en sag fra sidste år, hvor han nær havde skudt en af eleverne i hovedet.

– Jeg vil ikke sidde her og kriminalisere mig selv efter lang og tro tjeneste, svarer en politiinstruktør på anklagerens spørgsmål i Københavns Byret torsdag.

– Jeg kunne ikke være mere end ulykkelig over det, der er sket, siger han.

Den 52-årige er tiltalt for pligtforsømmelse og for at sætte politielevens liv i fare, da han ved et uheld affyrede et skud under en øvelse på Amager i januar 2015.

Projektilet fløj lige forbi elevens hoved, som slap med forskrækkelsen.

Flere kolleger fra Københavns Politi er mødt op i retten for at vise deres støtte til den tiltalte, som afgiver sin forklaring.

Det var under en nærkampsøvelse, at han ved et uheld kommer til at trykke på aftrækkeren, så pistolen går af, fortæller han.

– Jeg fatter ikke, hvad der skete. Jeg får et gedigent chok. Jeg bliver helt bange for, om jeg har ramt mig selv, siger instruktøren, som bagefter får fat i eleven, som er ved nogenlunde godt mod.

– Han spurgte mig, hvad fanden jeg lavede. Han havde tidligere været skudt på i Afghanistan, men ellers var han meget rolig, siger instruktøren i retten.

Bagefter gav de to hinanden et kram.

Men anklageren ser på situationen med anderledes alvorlige øjne. Bliver den tiltalte kendt skyldig i at bringe andres liv i fare, kan han straffes med op til otte års fængsel.

Det kræver dog, at man skal have haft forsæt til fareforvoldelsen.

– Det mener jeg ikke, han har haft, siger forsvarer Torben Koch.

– Der er tale om er en meget lille grad af forsømmelighed, som ikke er strafbart, siger han, som vil have sin klient frifundet.

Instruktøren er hverken blevet suspenderet eller afskediget som følge af hændelsen, men flyttet til en anden afdeling.

Der ventes at falde dom i sagen fredag.