Indvielse på Østervangsskolen med: Våde kys i rundkørsel

Foto: Jan Partoft

Ingen kys over 3 min, står der på skiltene ved det nyindrettede Kys & Kør anlæg ved Østervangsskolen, som lige er blevet taget i brug.

Anlæggets udformning er blevet til med hjælp af elever i Østervangsskolens Trafikgruppe. De havde fået til opgave at finde en måde at få forældrene til at benytte Kys & Kør rigtigt i stedet for at bruge det til parkeringsplads, mens de følger ungerne ind til klassen. Samtidig er den lille plads også fristende for dem, der skal ind for at handle i Fakta på Astersvej. De parkerede biler er med til at skabe trafikkaos og farlige situationer foran skolen.

Børnene i trafikgruppen fandt på, at det ville være oplagt, hvis Roskilde Kommunes Kys & Kør logo blev brugt på selve asfalten. Nu er anlægget forsynet med logoerne og med en tydelig inskription på vejen, hvor der står Kys & Kør.

Trafikgruppens børn og skolens 0. til 3. klasser var med, da det nye anlæg blev indviet af børnene selv. Det skete i øsende regn, så der var mulighed for sekundkorte våde kys, hvis der ellers havde været nogle forældre tilstede. Men indvielsen skete midt i skoletiden, så børnene måtte i stedet for fugte læberne med den juice, der blev uddelt efter snoreklippet.

Lejligheden blev samtidig benyttet til at minde børnene om den cykel- og gåsti som de selv havde været med til at lave sidste år. Her er der slanger, der bugter sig afsted på cykelstien og snegle med hus på fodgængerstien.

Tredjeklasserne fik lov til at drøne frem og tilbage på cykelstien og en tur rundt i Kys & Kør anlægget, som var afspærret til dagens arrangement.

Se flere billeder på roskildeavis.dk