Industriens parter til forhandlingsbordet

Industriens parter sætter sig igen sammen for at prøve at nå en overenskomstaftale for industrien. Forligsmanden står klar i kulissen til at gribe ind.

DI og CO Industri tager fat på overenskomstdrøftelserne, søndag den 21. februar. - industri, og administrerende direktør Hans Skov Christensen(th), DI og formand Thorkild E. Jensen(tv), CO interviewes af pressen.
DI og CO Industri tager fat på overenskomstdrøftelserne, søndag den 21. februar. – industri, og administrerende direktør Hans Skov Christensen(th), DI og formand Thorkild E. Jensen(tv), CO interviewes af pressen.

Industriens parter forsøger igen at nå frem til en overenskomstaftale og dermed vilkårene for 240.000 industriarbejdere og funktionærer. Forud for søndagens forhandlinger tror parterne på en aftale.

– Jeg tror ikke, det er umuligt at forestille sig en aftale, siger DI's administrerende direktør, Hans Skov Christensen.

Søndag forhandler DI – Organisation for erhvervslivet – og CO-industri i Industriens Hus ved Rådhuspladsen, og her skal de efter flere ugers manglende gennembrud forsøge at blive enige om en aftale.

CO-industris formand, Thorkild E. Jensen, der også er forbundsformand for Dansk Metal, forhandler overenskomst på lønmodtagernes vegne, og han håber også på en aftale søndag.

– Vi går til forhandlinger med den målsætning at nå et resultat. Vi havde en snak med forligsmanden i fredags, hvor han opfordrede os til at tage endnu en runde, og den opfordring har vi fulgt, siger Thorkild E. Jensen.

Fredag var parterne til møde med forligsmand Asbjørn Jensen, og han har gjort det klart over for DI og CO-Industri, at han træder ind i forhandlingerne, såfremt der ikke bliver fundet en løsning senest mandag.

Dermed får industriens parter én dag til at nå frem til en aftale, før Asbjørn Jensen kommer ind over. Parterne havde fra starten selv sat 14. februar som deadline for en aftale.

Overenskomstforhandlingerne på industriens område omfatter vilkårene for de 240.000 industriarbejdere og funktionærer på det danske arbejdsmarked. Der forhandles hundreder af overenskomster i de kommende måneder. De fleste tager udgangspunkt i resultatet på industriens område.