Indendørs skatersted åbner i Hillerød

Multipark-foreningen og efterskolen Alterna vil det næste år samarbejde om at drive et sted, hvor alle med en passion for streetidræt kan udfolde sig og være med i udviklingen af den kommende multipark

Foto: Jeanette Hougaard

Lige siden de første tanker om at genoplive drømmen om en multipark opstod i foråret, har det været tanken at involvere de unge meget tidligt i forarbejdet. Det bliver der rige muligheder for allerede fra 1. februar.

De gamle haller, som tidligere har huset teknisk skole over for Frederiksborgcenteret, bliver i det næste års tid stillet gratis til rådighed til et nyt samarbejde om etablering af et indendørs skatersted mellem multipark-foreningen og den kristne efterskole Alterna, som støder op til hallerne.

Det er døbt StreetLab, og de to tovholdere er multipark-foreningens formand, Søren Lerche og efterskolelærer Frank Christiansen, som tidligere har drevet et skatersted i et nedlagt værft i Nexø.

"Det skal være et sted, hvor folk kan komme og udvikle ideer til den store multipark og helt konkret være med til at bygge noget. Vi forestiller os ramper her og noget street med funbox og sådan noget inde ved siden af. Så skal der være et mødested, hvor man kan få en god kop kaffe og lidt at spise.

Vi vil også gerne have en fladskærm sat op, for vi ved fra de unge, at de kan rigtig godt lide at filme de ting, de laver, så fladskærmen handler også om at finde nogle ting, der er udenom lige det at skate, stå på rulleskøjer eller klatring," siger Søren Lerche.

Der er allerede kommet penge på bordet til StreetLab. Multiparkforeningen har fået 72.000 kroner af Hillerød Kommune, hvoraf 60.000 kroner er til indretning af stedet og resten er til el og vand det næste år. Det betyder, at det ikke kommer til at koste noget for brugerne at benytte stedet, selvom man rigtig gerne må melde sig ind i multipark-foreningen for en halvtredser, opfordrer formanden.

Som en del af samarbejdet vil nogle af de unge fra efterskolens tre 10. klasser blive involveret i projektet sammen med Frank Christiansen.

"Det er vigtigt, at vi er med til at hjælpe. Det er tre 10 klasser, så det er ren dannelse. Vi læser dem ikke til eksamen.

Vi har nogle drenge, som vil synes, det er sjovt at bygge, og som drømmer om at blive håndværkere, så det er let for mig at trække dem med," fortæller Frank Christiansen.

I sidste uge havde multipark-foreningen informationsmøde og blandt de fremmødte var også Gadevang Klatring, som har vist interesse for at være med i udviklingen af multiparken i håb om at kunne få nye, større faciliteter.

Det udløser en interessant diskussion af, hvordan man kobler noget med eksempelvis høje sikkerhedskrav med andre uformelle aktiviteter som enhver kan være med til.

"Det er jo en balance mellem det at kunne rumme streetdelen med det folkelige og eliten. Klatring vil gerne have, at det er et lukket sted med kort og så videre, og filosofien i multiparken er, at man kan komme og deltage uden medlemsskab. Men det er nogle interessante diskussioner, som er vigtige at have, og som skal være velovervejede, når det skal beskrives i forprojektet.

Jeg håber, samtalen fortsætter, og klatrefolkene kommer ned og ser StreetLab, og vi får en samtale om det," siger formanden Søren Lerche.

Hvis man er interesseret i at være med i StreetLab og/eller gå ind i den kreative del og tale om indholdet, så kan man kontakte Mille Holm på 31480004.