IMF-topchef bringes for retten mandag

Mandag morgen amerikansk tid skal IMF-topchefen møde i retten i sag om et seksuelt overgreb mod en stuepige.

IMF-topchefen Dominique Strauss-Kahn skal først møde i retten mandag. Det sker for at give politiet mere tid til at indsamle beviser i sagen om franskmandens formodede sexoverfald mod en stuepige på et luksushotel, siger hans advokater.

– Vi er blevet enige om at udsætte retsmødet indtil mandag morgen (New York-tid, red.), siger advokaten William Taylor til AFP.

Forsinkelsen skyldes blandt andet, at politiet har taget en række retsmedicinske prøver.

– Vores klient tillod velvilligt videnskabelige og retsmedicinske undersøgelser, siger advokaten.

IMF-chefens advokater siger også, at Strauss-Kahn vil kæmpe mod anklagerne om, at han udsatte en stuepige for seksuelle forulempelser, voldtægtsforsøg og ulovlig indespærring.

– Han har tænkt sig at forsvare sig kraftigt mod disse sigtelser og afviser at have gjort noget forkert, siger advokat Benjamin Brafman.

Strauss-Kahn skal angiveligt have overrasket bagfra stuepigen, da han kom nøgen ud fra badet på sit værelse.

– Hun var på værelset. Hun troede, det var tomt. Det var der, at han nærmede sig bagfra og rørte hende på en upassende måde. Han tvang hende til at udføre en seksuel handling på sig, siger unavngiven politi-talsmand.

New York Times rapporterer, at IMF-chefen overfaldt den 32-årige sorte stuepige en gang i soveværelset, hvor hun dog fik kæmpet sig fri, og efterfølgende på badeværelset, hvor hun blev tvunget til oralsex.

Under sin flugt efterlod IMF-chefen sin mobiltelefon og flere personlige ejendele på hotelværelset. Ifølge Wall Street Journal ringede han til hotellet fra lufthavnen for at få fat i sin telefon.

Det var på den måde, at politiet fandt ham og fik ham anholdt, da han var få minutter fra at flyve til Paris fra John F. Kennedy-lufthavnen i New York.