Ildsjæle trodsede kulde og manglende opbakning

Få mødte op til skraldeindsamling på Ny Esbjergvej, Præstø, søndag formiddag, men der blev samlet ind alligevel.

 

Temperaturen på nulpunktet, tåge, dis og oven i købet varsel om isslag var ikke ligefrem de bedste betingelser til Pia Sommers fine skraldeinitiativ søndag formiddag ved Rema1000 på Ny Esbjergvej i Præstø (se Sydtid uge 4 side 2).  

Cyklen var ellers pakket med alt tænkeligt grej til formiddagens udfordringer: plastikhandsker og gennemsigtige affaldsposer og ikke at forglemme tovværk til sikkerhedsline, hvis nogle skulle forvilde sig ned omkring Tubæk Å for at samle op dér ? safety first, lød parolen.

 

Så er det i gang

Det kneb lidt med fremmødet, hvilket initiativtager Pia Sommer tog med ophøjet ro. Hun havde fået en idé og taget et initiativ, og hvis der kom nogen, var det fint ? hvis ikke, var der jo ikke noget at gøre ved det. Og der kom endelig et par stykker. Nanna på 10 år med sin mor Linda Sønderup fra Skibinge dukkede op ligeledes medbringende gennemsigtige affaldsposer, og trods det ringe deltagerantal blev de tre generationer af piger enige om at give den en skalle alligevel, ignorerede det kedelige vejr og gik i gang med entusiasme og engagement. De tre kunne helt klart ikke rydde de to store folde på hver side af Rosagervej alene, men de kunne da tage det, de nu kunne overkomme ? hvad der er samlet op, er jo trods alt væk fra naturen, var de ivrige skraldsamleres udsagn. Så helt forgæves har Pia Sommers initiativ heldigvis ikke været ? og godt for det til naturens og vores alles bedste, lød det fra de deltagende 

Artiklen fra sidset uge blev også delt på Facebook gav Linda Sommer en del positive tilkendegivelser, omend yderligere skraldeindsamling, må vente til den årlige indsamling, som 4H som regel foretter hen på  foråret.

 

Tekst: Lise-lotte Iuel (freelancer)