Ikke mere “madpakkepoliti”!

Af Mette Abildgaard, Konservativ folketingskandidat i Allerød:

I den nordøstlige Oslo-bydel Alna har bydelsrådet givet pædagoger til opgave at være "madpakkepoliti" som skal tjekke børnehavebørnenes madpakker igennem for usundt indhold. Og ikke bare mælkesnitter og nutella-madder er forbudt, nej det er også eksempelvis brød, som ikke er mellem 75 og 100 % groft og alle former for yoghurt, også natureludgaven. Har forældrene alligevel sendt det med ungerne, ja så fjernes det pænt fra madpakken!

Det kan virkelig gøre mig rasende. Jeg har svært ved at forstå, hvorfor andre skal bestemme, hvilken kost mit barn skal have. Børn er forældrenes ansvar, ikke staten eller fællesskabets ansvar!

Hvis børnene her til fastelavn har hygget sig med, at bage fastelavsboller med forældrene, hvad sker der så af skade ved, at de får lov at få en fastelavnsbolle med i børnehaven mandag morgen? Vi gør børnene en kæmpe bjørnetjeneste ved at være så sukkerforskrækkede. De vil jo blive mødt med tusindevis af sukker-fristelser senere i deres liv.

Jeg er godt klar over, at mange danske børnehaver på tilsvarende vis får en mere og mere restriktiv kost- og sukkerpolitik. Men forhåbentlig har vi (endnu) ikke mange steder med norske tilstande – og det håber jeg heller ikke, at vi nogensinde får! Desværre frygter jeg det, for jeg hører mange foruroligende historier fra frustrerede danske børnehaveforældre.

Naturligvis bør pædagoger tage en snak med forældre til børn, som konsekvent sender nutalla-madder med i madpakken, for måske deres kost derhjemme så heller ikke er optimal. Men lad da personalet bruge deres faglighed og deres sunde fornuft, og tage en snak med de relevante forældre, frem for at skulle lege politi overfor alle børn og forældre!