Igor Antons røgslør snyder alle i Vueltaen

Den spanske cykelrytter Igor Anton fra Euskaltel overtager med sin sejr på 11. etape af cykelløbet Vuelta a España løbets røde førertrøje.

Igor Anton vinder onsdag 11. etape af Vuelta a Espa±a op til Andorra. of Euskaltel-Euskadi team celebrates as he
Igor Anton vinder onsdag 11. etape af Vuelta a Espa±a op til Andorra. of Euskaltel-Euskadi team celebrates as he

Onsdagens 11. etape af Vuelta a España bød på den første afslutning opad et bjerg i årets udgave af det store spanske cykelløb. Her viste Igor Anton fra Euskaltel sig stærkest op til målet i Andorra.

Med etapesejren overtog spanieren også løbets røde førertrøje, og det var egentlig ganske overraskende efter det, der skete på etapen.

For blandt favoritterne så det nederst på det sidste bjerg ud til, at Igor Anton havde det meget svært. Inden etapen lå han toer i den samlede stilling efter landsmanden Joaquin Rodriguez, men Igor Anton hang til at begynde med blandt de sidste.

Det viste sig dog at være et godt røgslør, for da favoritterne rørte på sig på de sidste og afgørende kilometer, var Igor Anton flyvende, mens Joaquin Rodriguez gik helt ned.

Heller ikke italieneren Vincenzo Nibali, der lå treer samlet inden etapen, kunne følge med Igor Anton, som også tidligere i løbet havde løbets førertrøje. Igor Anton er nu 45 sekunder foran Nibali i den samlede stilling.

Joaquin Rodriguez røg ned på en samlet fjerdeplads med 1,17 minutter op til sin førende landsmand.

Team Saxo Banks klassementhåb, Fränk Schleck, kunne nok engang ikke følge med de bedste i bjergene. Han var som syv på etapen 23 sekunder efter Igor Anton, og samlet er Schleck 10'er med 2,30 minutter op til spanieren.

– Fränk kørte en god etape med stor koncentration på stigningen, og hans fordel er måske, at han er friskere i forhold til sine konkurrenter. Som vi så i dag, var der flere ryttere, der eksploderede, og det vil vi sikkert også se senere i løbet, hvor vi stadig har de værste stigninger til gode, siger Team Saxo Bank-holdejer Bjarne Riis til holdets hjemmeside.

– Vi har en ambition om en topplacering, og Fränk kører helt sikkert med alt, hvad han har for at nå toppen, siger Riis.

Det var Antons anden etapesejr i løbet, da han også sejrede på 4. etape.