Ibrahim fik nok af tidstyranni og etablerede hjemmepleje-firma

Foto: Peter Andersen

På en jobmesse i Holbæk fik en ung Ibrahim Tomak tilbudt job på fabrik, hos en taxavognmand og på plejehjem. Han valgte det sidste og er i dag ejer, direktør og fuldtidsarbejdende i TT's Hjemmepleje ApS. Virksomheden yder personlig pleje, praktisk hjælp, rehabilitering og omsorg med hjerne og hjerte.

Efter ni år som kommunalt ansat startede Ibrahim Tomak i 2014 TT Hjemmeservice og blev godkendt fritvalgsleverandør. Han fik nok af tidstyranni uden tid til at snakke og lytte, af aflysninger og manglende kontinuitet.

– Kommunen visiterer borgere til hjælp, men som privat kan jeg sikre, at det er de samme personer ude hos borgeren, arbejdet aldrig bliver rutinepræget og tidspunkter og aftaler overholdes. Jeg kan tage mine ansatte med i planlægningen og lade dem være fleksible, bruge sund fornuft og vise respekt. Vi er gæster i folks hjem, understreger han.

Ibrahim Tomak var i starten ene om at yde personlig pleje, men havde aftaler med to social- og sundhedsassistenter om assistance og to ansat til rengøring.

– Jeg holder praktisk hjælp og personlig pleje adskilt for at løse opgaverne mest professionelt, forklarer han.

Efter et halvt år var der to fuldtidsansatte foruden ham selv på mere end fuld tid og to biler. Og i 2015 blev hans iværksættersucces honoreret med Holbæk Erhvervsforums og JCI Holbæks iværksætterpris. Da havde han ti medarbejdere og fem biler.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/322/