I biffen med Finn og Al Gore

135 albertslundere var med Agenda centret i biografen og se "En ubekvem sandhed".

Agenda Centeret havde fredag inviteret i biografen til Al Gores film "En ubekvem sandhed". Den tidligere amerikanske vicepræsident rejser nu USA og resten af verden tynd for at fortælle om den menneskeskabte drivhuseffekt.

Og det er der kommet en film ud af – en meget overbevisende film. "Ingen er uberørt efter at have set filmen", siger Povl Markussen fra Agenda Centeret.

"Det er den vigtigste film i lange lange tider. Sørg for at få den set!".

Efter filmen debatterede borgmester Finn Aaberg med de 135 i salen. Han fortalte bl.a. om de mange initiativer Albertslund kommune har taget for at nedsætte udslippet af drivhusgasser. Det hele startede med energikriserne i 70'erne og når et foreløbigt højdepunkt til næste år, hvor hele kommunen, som den første i Danmark og måske endda i hele verden, vil være miljøcertifiseret. Endvidere opfordrede han alle til at skrive gode ideer ned og sende til ham; dels om hvad kommunen kan gøre og dels om hvad, man som borger selv vil bidrage med.

"Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorfor vi i Albertslund har valgt miljøet som "politisk fyrtårn", så gå ind og se filmen", siger Povl Markussen. "Den film fortæller bedre end noget andet situationens alvor. Drivhuseffekten skal tages meget alvorlig".