I aften tændes bålene

Foto: Susanne Thorsen

I aften skal et utal af hekse landet over sendes til Bloksbjerg, mens et utal af danskere skal synge "Midsommervisen", høre båltaler og stirre ind i flammerne på et Sankt Hans-bål.I den kommende Furesø kommune er mulighederne mange, hvis man gerne vil fejre, at de lange, lyse sommernætter er over os. Herunder følger en gennemgang af områdets største Sankt Hans-fester.

Værløse og Farum kommuner holder igen i år en fælles Sankt Hans-fest på Furesøbad. I de naturskønne omgivelser tænder man kl. 18 op i grillen, hvor alle er velkomne til at smide medbragt mad på. Mellem kl. 19.30 og 22.30 er der underholdning ved en ballonklovn og fra kl. 20-22 spiller bandet The Cannibals op til fest med jazzmusik.Det konservative byråds- og sammenlægningsudvalgsmedlem Susanne Mortensen fra Værløse holder båltalen kl. 22, hvorefter bålet tændes og et par sange afsynges. The Cannibals giver herefter endnu et par numre, før arrangementet slutter kl. 23.

I Hareskovby er der mulighed for at opleve bål og Sankt Hans-stemning ved søen ved fodboldhuset (Birkevang/Månedalen). Det er Hareskov Medborgerforening, Hareskov IF og Ravnehusspejderne, der arrangerer aftenen, som starter kl. 21 med en båltale af HMBs formand Eigil F. Hulgaard. Bålet, som er placeret i søen, tændes kl. 21.30 ledsaget af den obligatoriske fællessang.

Farum Lokalhistoriske Forening arrangerer i samarbejde med Det Danske Spejderkorps i Farum Sankt Hans-bål ved Farum Sø. Bålpladsen finder man ved søen for enden af Skulpturparken og Farumgårdsallé.Arrangementet tager sin begyndelse omkring kl 21.30, og der vil være mulighed for at købe øl, vand, pølser og dej til snobrød. Konstitueret kommunaldirektør i Farum, Vini Lindhart, står for båltalen, og der vil naturligvis blive sunget sange.

Også på Gedevasevang er der bål og "Vi elsker vort land" på gårdspladsen i aften. Inden bålet tændes skal de, der har købet billet til arrangementet, dog først nyde en tre-retters sommermenu med en hovedret direkte fra grillen.Aftenen vil både byde på musik og et festligt indslag, inden båltalen, som er skrevet i fællesskab af Aktivitetsudvalget, vil blive fremsagt af Grethe Køhl.

Grundejerforeningen Nørreskov Park tænder op i deres Sankt Hans-bål, der befinder sig på kælkebakken/vulkanen i det grønne område op til Skovlinien. Arrangementet er primært for grundejerforeningens beboere, men i princippet åbent for alle.Bålet bliver tændt kl. 22, hvor "Midsommervisen" vil blive afsunget med trompetledsagelse. Arrangørerne opfordrer børn til at medbringe en hjemmelavet heks og vil belønne indsatsen med chokolade.

Fra kl. 18.00 til 00.30 er der stor Sankt Hans-fest på Stenalderpladsen i Farum Midtpunkt. Der vil blive solgt mad og drikke gennem hele aftenen, og mellem 18 og 21 vil der ligeledes være mulighed for selv at grille medbragt mad på opstillede griller.Fra kl. 21 er der levende musik og dans, som dog for en stund afbrydes kl 22, hvor bålet tændes. Festen slutter først en halv time over midnat, hvor arrangørerne opfordrer folk til at gå "stille og roligt hjem uden at forstyrre".