‘Hygge’ er det nye sorte

Højtlæsning og læsning på Allerød Bibliotek

Foto: Michael Braunstein

Der bliver udgivet bøger om 'hygge', der bliver talt og diskuteret om begrebet 'hygge' i udlandet. Hvad er hygge? Hvordan skaber man hygge?

Sådan spørges der i en pressemeddelelse fra Allerød Bibliotek, der fortsætter:

''Hygge' er når man fik læst historier højt som barn. 'Hygge' er at sidde godt og læse en god historie, på en mørk vinteraften. Så bare fordi man er blevet voksen, skal man så ikke have historier læst op mere? Det vil vi lave om på, og derfor inviterer biblioteket til godnatlæsning for voksne.'

'Det bliver det ultimative 'hygge'-arrangement. I mørket blandt alle bøgerne vil du i fred og ro kunne høre historier eller selv fordybe dig i en god bog. Du skal ikke være social, du skal ikke tale med nogen, der er ingen smalltalk, ingen jokes, ingen samtaler – men det bliver så hyggeligt.'

Biblioteket opfordrer til at medbringe et tæppe og en pude eller låne af biblioteket, og til at finde en dejlig plads i karnappen eller i en af bibliotekets hyggelige lænestole.

'Anne og Lise læser godnathistorier højt for dem, der har lyst, eller du kan vælge et fredeligt hjørne og læse for dig selv. Vi har udvalgt nogle noveller, som vi har fundet til lejligheden, og som du kan vælge imellem,' lyder det fra biblioteket, der tilføjer:

'Der kan ikke købes kaffe eller te, men du vil kunne købe varm book-toddy. De første får de bedste pladser. Hent en gratis billet på biblioteket eller på Allerød Biblioteks hjemmeside:

http://www.bibliotek.alleroed.dk

Arrangementet finder sted torsdag 19. januar kl. 20.00-22.00.