Hvor skal der spares – vi spørger bare

Leif Luxhøj-Pedersen, Lundtofteparken 48 st.tv., 2800 Lyngby

Formanden for Venstre, Ole Holtz-Nielsen, skriver i DGO, at Venstre gang på gang har fortalt flertallet, at der er økonomiske problemer i Lyngby-Taarbæk Kommune – alle borgere og ansatte ved godt, at vores kommune har ondt i økonomien, og det er vel også derfor, at der igennem mange år er vedtaget den ene besparelse efter den anden.

Man kunne godt få det indtryk at der er nogen, som mener, at der ikke er sparet i de sidste mange år – men sandheden er jo, at vores kommune har været igennem den ene sparerunde efter den anden – så rent faktisk er der sket noget, bare ikke nok, og derfor skal vi spare igen i vores kommune – jeg siger ikke, at regeringen har hele skylden, det er for billigt – men det er også for billigt at sige, at denne her regering har gjort livet nemmere for mange kommuner rundt om i landet.

Hver gang vores kommune har overtaget en opgave fra staten eller de nu nedlagte amter, har det kostet kommunekassen penge – det er der ingen, der kan benægte – men man kan tale udenom.

Sandheden er jo, at denne regering sammen med deres venner i Dansk Folkeparti har sat det lokale demokrati på standby, og når selv formanden for KL advarer regeringen, så er der vel noget om snakken.

Nu skal der spares igen, og Venstre siger endnu engang nej til at spare på kerneområder – mit spørgsmål er så: hvor skal der så spares, skal vi nedlægge hele administrationen eller biblioteksvæsnet eller spare vores udendørsfolk væk.

Hvis vi skal spare så store beløb, er der nok ikke plads til smarte løsninger, men tværtimod brug for et tæt samarbejde mellem de faglige organisationer og de ansatte og kommunen som arbejdsgiver.