Hvide Hus melder klar med olieberedskab

En olieplatform i Den Mexicanske Golf er ramt af en eksplosion og er brudt i brand. Ifølge embedsmænd er for tidligt at afgøre, om der er risiko for forurening.

Det er for tidligt at vurdere, om der er risiko for olieforurening, lyder det fra embedsmænd. Meldingen kommer efter, at en olieplatform i Den Mexicanske Golf er ramt af en eksplosion, der har fået den til at bryde i brand.

Men talsmanden for Det Hvide Hus, Robert Gibbs, siger, at myndighederne er klar til at sætte ind, hvis det bliver nødvendigt.

– Vi har nødberedskab klar til at blive indsat, hvis vi får meldinger om forurening i vandet, siger Gibbs.

Bill Colclough fra USA's kystvagt siger til tv-stationen CNN, at olieplatformen ikke var aktivt i brug, da eksplosionen fandt sted.

Tilsyneladende er der ikke tale om en boreplatform. Ifølge avisen New Orleans Times-Picayune er det en bemandet, fastliggende produktionsplatform, hvorfra der ikke bores efter olie.

13 personer blev kastet i vandet ved eksplosionen, men der er "redegjort" for dem alle, siger en anden talsmand for den amerikanske kystvagt. En af personerne er kvæstet og bringes til behandling på et hospital.

Kystvagten har sendt ni helikoptere mod stedet.

Olieplatformen, der ifølge de foreløbige oplysninger er ejet af selskabet Mariner Energy, ligger knap 150 kilometer syd for Vermilion Bay i delstaten Louisiana.

Eksplosionen finder sted godt fire måneder efter, at en eksplosion ramte olieselskabet BP's boreplatform i Den Mexicanske Golf og forårsagede det største olieudslip i amerikansk historie.