Hvem passer på brandmændene?

Af Mikkel Andersen, Engen 17, 3250 Gilleleje

BESPARELSER: Når brandvæsnet i Gribskov rykker ud ca. 280 gange om året, er det for at redde mennesker, dyr og værdier. De passer på os, men hvem passer på dem?

En brandmand er en rigtig helt. Han/hun står op om natten, løber ud i sin bil for at køre til brandstationen for derefter at køre ud til der, hvor det brænder. Det samme sker, når brandemændene passer deres helt almindelige arbejde.

Brandmændene sikrer, at vi andre kan sove trygt og godt om natten, for vi ved, at der kommer nogle brandmænd, der vil passe på os helt almindelige borgere, hvis uheldet er ude.

I Gribskov har vi altid haft et af de billigste brandvæsner i Danmark med en god kvalitet, og hvor sikkerheden var i top, men med den nye besparelse kommer vi til at gå voldsomt på kompromis med sikkerheden for brandmændene i Gribskov, da der skal færre brandmænd med ud til brande.

Det kan betyde, at der vil være brande, hvor brandmændene ikke kan hjælpe, før der kommer andre brandbiler, og der vil blive brugt meget tid på at vente, før der kan reddes liv, dyr og værdier. Det er ikke rimeligt, hverken over for os borgere eller over for brandmændene.

Jeg vil gerne som medlem af Beredskabskommissionen opfordre til, at denne besparelse IKKE kommer til at ske. Der bør ikke gås på kompromis, når det gælder borgernes og brandmændenes sikkerhed.