Husvildt teater flytter ind på Sydhavnsvej

Foto: Mille Holst

Efter måneders forhandlinger er det lykkedes Vordingborg Kommune og Kristján Ingimarsson Company at lande en aftale om leje af et lagerlokale ved Kulturarkaden i Vordingborg. Det løser ikke hele teatrets lokalesituation, men er et godt skridt på vejen.

 

 

Kristján Ingimarsson Company har netop indgået en lejeaftale med Vordingborg kommune vedrørende det 394 kvadratmeter store lagerlokale ved siden af Vordingborg bibliotek på Sydhavnsvej 6a.

Teatret røg tidligere på efteråret ud af DGI-huset Panteren i Vordingborg og siden er der blevet arbejdet på højtryk i kommunens administration for at sikre, at teatret fortsat vil have en base i Vordingborg.

– Vi er lettede, da det virkelig opfylder et behov hos os. Vi har jo stadig brug for kontorer og prøvefaciliteter, så vores forhold er ikke helt optimale, men nu kan vi sætte hak ved en af vores udfordringer og det er godt, siger Gitte Nielsen fra Kristján Ingimarsson Company til avisen.

 

Øget brug af teatersalen

Udover lagerlokalet på Sydhavnsvej er der indgået en aftale med kommunen om øget brug af Vordingborg teater, og Vordingborg kommune vil i følge kulturchef Jesper Kjærulff fremover være mere aktiv i forhold til en langtids planlægning af bookningen af teatersalen i teatrenes favør.

– Det er skønt, at vi har fået lageret og en mulighed for at bruge Vordingborg teater mere, men det er klart, at Panteren ville være federe for os. Men det her kan godt fungere, lyder det fra Gitte Nielsen, der netop er vent hjem fra Shanghai, hvor Kristján Ingimarsson Company har turneret med forestillingen ?Blam?. Hun håber, at den indgåede lejeaftale nu kan give lidt ro i kulissen, så teatret igen kan fokusere på at spille teater og producere nye forestillinger.

 

Lokale skal renoveres

Kulturudvalget har bevilget 270.000 kroner til istandsættelse af lokalet, så teatret kan bruge det til lager og foretage småreparationer af scenografier. Nogle af de ting, der blandt andet skal laves er i følge sagsfremstillingen at der skal etableres strøm og en asfalteret indkørsel til bygningen, betongulvet skal rettes op og der skal sættes en ny port i, så hallen kan lukkes forsvarligt af.

Lagerlokalet vil fortsat være uden vand og varme.

 

Betaler tilskud tilbage

Den indgåede lejeaftale er ti-årig og den månedlige husleje fastsat så teatret over årene kommer til at betale de bevilgede penge retur til Kulturudvalget. Hele lejemålet er dog forudsat at teatret får de nødvendige tiladelser til at renovere lokalet. Dén opgave har teatret så småt kastet sig over, men Gitte Nielsen påpeger, at det endnu er for tidligt at sige noget om, hvornår teatret reelt vil kunne tage lagerlokalet i brug.