Hustrus graviditet får Vestergaard til at afvise skifte

Jannik Vestergaard vil blive i Leicester efter transfervinduet, men det handler ikke om penge, siger han.

Jannik Vestergaard skiftede til Leicester i sommeren 2021, men i denne sæson har han haft langt til spilletid. (Arkivfoto).

Jannik Vestergaard skiftede til Leicester i sommeren 2021, men i denne sæson har han haft langt til spilletid. (Arkivfoto).

Jannik Vestergaard er røget helt ud i kulden i Premier League-klubben Leicester, og heller ikke pladsen på det danske landshold kan han længere bryste sig af.

Alligevel har han ikke tænkt sig at forlade sin engelske arbejdsgiver i transfervinduet, der slutter ved midnat.

Årsagen er, at han har en kone, der er højgravid. Det fortæller han i et interview med TV 2 Sport.

– Hvis vi var kommet til enighed tidligt i vinduet med en anden klub, kunne min kone have nået at rejse med mig, men nu er det alt for tæt på fødslen, og hun må ikke flyve, siger han.

Han afviser samtidig, at det er et spørgsmål om penge.

– Jeg kan ikke efterlade min højgravide kone alene i England med vores barn og snart en nyfødt baby – og i øvrigt vil jeg da også gerne være en del af mit barns første måneder. Hvilken mand kunne gøre det?

Den knap to meter høje midtstopper havde stor succes i Southampton, før Leicester kastede sig over ham og føjede ham til truppen i sommeren 2021.

I Leicester er det kun blevet til 23 kampe, og i denne sæson har han haft langt til langt til spilletid for klubben, der også har danskerne Victor Kristiansen og Daniel Iversen på kontrakt.

I januars transfervindue har Vestergaard blandt andet været rygtet til Hertha Berlin.

Tidligere i karrieren gjorde han en fin figur i de tyske klubber Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen og Hoffenheim.

30-årige Vestergaard var tidligere et sikkert kort i Kasper Hjulmands landsholdstrup.

Han har spillet 35 A-landskampe, men den manglende spilletid i efteråret betød, at han ikke var med på flyet til VM-slutrunden i Qatar sidste år.

/ritzau/