Huspriser falder fortsat

Der er stadig stilstand på det nordsjællandske boligmarked, hvor priserne fortsætter ned ad bakke

Foto: Martin Poulsen

Efter mere end et år med faldende priser på huse i Nordsjælland er der sandsynligvis mange boligsælgere, der håber på prisstigninger eller i det mindste stabile priser. Men de skal nok væbne sig med tålmodighed, hvis man skal tro Realkreditrådets netop offentliggjorte boligprisstatistik. Godt nok melder prisstatistikken om næsten stabile salgspriser på landsplan med et fald på kun 0.4 procent, men i visse kommuner er faldet i salgsprisen fra første kvartal 2007 til første kvartal 2008 på mere end ti procent.

Hos ejendomsmæglerne erkender man da også, at det ikke ser for lyst ud på boligmarkedet i og omkring København og i Nordsjælland.

– Som forventet viser Realkreditrådets tal, at priserne stadig bevæger sig nedad på store dele af boligmarkedet især i den østlige del af landet og i de store byer. Vi kan se, at de faldende priser på huse især gør sig gældende i og omkring de store byer, siger cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforeing Thomas Torp.

Men lidt håb er der måske for boligsælgerne. I hvert fald hvis de er villige til at sætte prisen ned. For mange af de kommuner, der har set det største prisfald det seneste år har også oplevet nogle af de største stigninger i antallet af hushandler. Således er priserne i Hørsholm kommune for eksempel faldet med over 11 procent, mens der blev solgt 24 flere huse i første kvartal 2008 end i samme kvartal året før.