Husjomfruen og skibsrederen i Kirke Helsinge Forsamlingshus

Der er foredrag om Kattrup Gods i Kirke Helsinge Forsamlingshus den 17. januar.
Der er foredrag om Kattrup Gods i Kirke Helsinge Forsamlingshus den 17. januar.

Liv i for-samlingshusene: Kirke Helsinge Forsamlingshus og projekt »Liv I forsamlingshusene« inviterer til historisk foredrag om A.P. Møller og livet på Kattrup Gods.

Kirke Helsinge: Tirsdag den 17. januar klokken 19.30 er der foredrag i Kirke Helsinge Forsamlingshus. Det er Henning Bonde og Finn Jensen fra Høng Lokalhistorisk forening, der kommer og fortæller om Kattrup Gods og om dengang, Marie Jensen blev ansat som husjomfru hos den gamle grevefamilie Bernstorff-Mylius i 1948.

Frøken Jensen fortsatte i jobbet efter skibsreder A.P. Møllers overtagelse af Kattrup Gods i 1949 og forblev på Kattrup frem til sin død i 2010, 93 år gammel.

Undervejs vil der være filmklip med interview med frøken Jensen, hvor hun fortæller om oplevelser fra den lange periode på Kattrup. Det drejer sig bl.a. om ansættelsessamtalen med grevinde Bernstorff-Mylius og om arbejdet som husjomfru.

Der fortælles også om A.P. Møllers bryllup med Ulrikke Amalie Petterøe i Buerup Kirke i 1952, storkene på Kattrups ladebygning samt om dengang, A.P. Møller blev træt af den svage lyd fra klokken i Buerup Kirke og derfor forærede kirken to nye malmklokker.

Der opkræves et beskedent beløb i entre-pris og det er muligt at spise forud for foredraget fra kl. 18.30, hvor menuen står på kartoffel/porre suppe og en øl eller vand.

Tilmelding kan ske til Kirke Helsinge Forsamlingshus/Allemands Catering.

Arrangementet er en del af projekt »Liv I forsamlingshuset«, som er et samarbejde mellem forsamlingshusene og Kalundborg Kommune. I samarbejde udvikles en række tilbud til forsamlingshusene fyldt med kulturelle oplevelser af forskellig art.

Takket være lokale aktører i forsamlingshusene og deres store indsats får borgerne nu mulighed for yderligere kulturelle input.

Se flere tilbud på: www.kalundborglif.dk